17.5 C
Pals
Dijous, 28 setembre 2023
- Publicitat -

Emili Rigall: “Can Panxet era una botiga al carrer Major, però també de tot el barri de Palamós”

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Després de 70 anys d’activitat, la històrica botiga de Queviures Can Panxet ha tancat les seves portes. Situat al carrer Major de Palamós, era un establiment clàssic del comerç del municipi. Per això,hem parlat amb l’Emili Rigall, un dels propietaris.

Can Panxet era una botiga de queviures històrica amb els seus orígens a Ventalló i que després de passar per tres generacions, “les circumstàncies obliguen” a fer el pas i clausurar aquest local històric de Palamós. Rigall explica com al cap d’un any i mig amb jubilació activa, quan va acabar l’estiu passat amb “massa calor, massa gent i massa feina”, va prendre la decisió que tancaria abans del proper.

L’establiment era conegut per la grana cuita, tot i que s’hi venia també tota mena de productes locals. L’entrevistat que hi ha estat treballant des de ben petit, ha relatat alguns vells records.

Tal com diu, el turisme ha anat modificant la venda de l’establiment, encara que mai han desaparegut els típics i tradicionals “cigrons de Can Panxet”, els quals fins i tota encara avui dia es continuaven fent amb la recepta de l’àvia.

D’altra banda, Rigall recorda que una part important dels cigrons també era la tria: “Tinc la imatge del meu pare, la meva àvia, la meva mare i jo, tots quatre triant cigrons”.

La gent del poble el va felicitar per la feina feta al llarg dels anys, però també els va envair un sentiment de tristor en veure que un altre establiment del carrer Major abaixava la persiana. Com comenta el propietari, la societat actual prefereix un espai on poder passejar i, per tant, no sap “com acabarà”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Temps assolellat i ambient diürn calorós

Sense novetats a la previsió un dia més continua l'estabilitat meteorològica amb predomini del temps assolellat, matí fresc i ambient càlid o calorós durant el dia.
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -