12.8 C
Pals
Dijous, 15 abril 2021
- Publicitat -

José Navarro: “Ho seguim pagant tot com si estiguéssim treballant de forma normal”

El portaveu del col·lectiu de taxistes de Palamós explica la situació del sector i la nova instància que han presentat a l'Ajuntament

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La pandèmia de la Covid-19 ha afectat molts autònoms locals, un exemple són els taxistes de Palamós que han reclamat al Consistori per mitjà d’una instància que se’ls eliminin els impostos, tal com se’ls havia promès. Davant d’aquest fet, hem parlat al Supermatí amb José Navarro Galvez, portaveu del col·lectiu de taxistes de Palamós, perquè ens expliqui la situació del servei de taxis i la instància presentada.

Actualment, hi ha aproximadament un centenar de taxis a la comarca del Baix Empordà, vint-i-un dels quals són a Palamós i Calonge. Fa un any que el sector del servei de taxis pateix una situació dràstica. Tal com ens explica el portaveu, José Navarro, durant el confinament comarcal de fa un any, la reducció del negoci va ser al voltant d’un 90%. Aquest estiu el servei tampoc va millorar notablement, ja que els desplaçaments van ser de turisme nacional.

El sector del taxi calcula que l’any passat van tenir una reducció mínima d’ingressos del 60%. Davant d’aquest panorama, els taxistes sobreviuen amb ajudes i refinançant préstecs als bancs. Segons explica el portaveu, durant els últims mesos han rebut ajudes de les mútues del valor de 600 € al mes i una ajuda per autònoms de la Generalitat de 2000 €, però no tothom si ha pogut acollir.

Encara que el Govern Espanyol hagi incorporat el servei en el paquet d’ajudes, el govern local els ha exclòs. Per això, el col·lectiu de taxistes de Palamós ha fet una segona instància perquè l’Ajuntament local els tingui en compte, ja que segons explica Navarro es troben totalment abandonats. A més, afegeix que la llei obliga el Consistori a vetllar perquè els taxistes puguin tindre un equilibri econòmic i puguin viure del negoci.

Malauradament, els taxistes segueixen pagant íntegrament totes les taxes i només els bancs els han deixat ajornar alguns pagaments. En part, són els ajuntaments qui a través de normatives fixen les tarifes del taxi i concedeixen les llicències. Però, en el primer paquet d’ajudes l’Ajuntament de Palamós va excloure totalment el sector, ja que els requisits de les bases demanaven que els autònoms havien de tenir un local comercial.

Per això, han presentat aquesta segona instància on sol·liciten l’eliminació de la taxa per l’ús de les parades de taxi de Palamós, la bonificació amb una reducció del 100% de la taxa d’impost de circulació dels vehicles taxi del municipi i les taxes administratives; i la inclusió del sector del taxi en el proper paquet d’ajudes. De moment, el portaveu explica que han rebut el suport del partit de l’oposició Junts i resten a l’espera de la resposta del Consistori.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Sis municipis del Baix Empordà denuncien que el Pla Director és “poc clar” i no descarten portar-lo als jutjats

Asseguren que han deixat moltes llicències aturades per por a haver de respondre econòmicament en cas de denúncia
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -