18.3 C
Pals
Dimecres, 19 juny 2024
- Publicitat -

[ENTREVISTA] Marina Puig: “El feminisme està més en primera línia. Hem avançat en alguns drets però no podem fer cap pas enrere.”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
[ENTREVISTA] Marina Puig: "El feminisme està més en primera línia. Hem avançat en alguns drets però no podem fer cap pas enrere."
Loading
/

Avui al Supermatí hem entrevistat la Marina Puig, del Grup de Dones de la Bisbal d’Empordà. Per aquest 8 de març han organitzat l’acte “Enfangades”. Cada any pel 8 de març organitzen un acte de temàtica diferent, però aquest any han volgut homenatjar les dones terrissaires de La Bisbal, que en un àmbit principalment masculí s’han atrevit a emprendre l’ofici i tirar-lo endavant.

L’acte comença a les 7 de la tarda, a l’exterior del Terracotta Museu, amb la lectura del manifest. Després la Isabel Alcalà farà una demostració de com fer un bol en directe, i la Rosa Maria Puigdemont el pintarà. Tot seguit, un grup d’artistes ceramistes faran un espectacle de foc i rakú en directe, i l’acte conclourà amb una actuació musical de la Clara Riembau.

Amb l’acte d’enguany, el Grup de Dones ja porta 32 anys organitzant actes pel 8 de març, essent el 2010 l’únic any en que s’ha hagut d’anul·lar la convocatòria, a causa de la gran nevada. Cada any s’ha intentat visibilitzar les dones de diferents àmbits.

Marina Puig ens ha constatat que ha estat en els darrers anys que ha crescut l’aforament, el nombre de col·lectius i el nombre d’actes convocats. “El feminisme està més en primera línia. Hem avançat en alguns drets però no podem baixar la guàrdia ni fer cap pas enrere. Estem en aquesta línia.”

També ha recalcat la importància de fer activisme a nivell local, perquè el feminisme ha d’entrar en tots els sectors de població, “treballar a nivell local i en diferents tipus de població i sensibilitzar a gent, que si no hi hagués aquest tipus d’activisme no s’hi arribaria, és molt important”.

La resposta als actes ha anat variant, també, al llarg dels anys, en funció del tipus d’actes. Amb tot, la Marina reconeix la bona rebuda dels esdeveniments reivindicatius, i creu que els joves estan més implicats que mai, tot i que encara hi hagi coses que s’han de treballar. Un exemple d’això, els casos de micromasclisme que podem trobar continuament al carrer, a la feina, a casa, etcètera.

 

 

 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios