8.8 C
Pals
Dimecres, 24 abril 2024
- Publicitat -

Època de fer balanç

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Època de fer balanç
Loading
/

S’acaba l’any, i és tradició fer balanç. Ara podem aprofitar aquests dies de recolliment -imposat- per reflexionar que volem continuar fent i que volem canviar.
La realitat s’entossudeix a recordar-nos que hem de canviar el xip, i començar a pensar en format col·lectiu.
Ho dic pensant en la pandèmia: No serveix de res que aquí ens vacunem, apliquem mesures de prevenció i tinguem un sistema sanitari punter, si al nostre entorn hi ha zones que no en tenen perquè el moviment farà que nosaltres acabem igualment afectats.
També, en el medi ambient: Si la reducció de la contaminació no és global, les conseqüències ens acabaran afectant a tots igualment.
Vivim una crisi sense precedents, perquè fins i tot aquelles persones o països que creuen que no els afecta perquè s’estan fent rics, estan caminant cap  a un món estructuralment violent, desequilibrat i insostenible, que tard o d’hora, directa o indirectament, afectarà a tothom.
Malgrat les ideologies individualistes, la nostra vida com a espècie és bàsicament comunitària. Sense un entorn altruista, sense un grup que comparteixi i que cooperi, cap nadó- ni cap adult- no podrà viure amb bones condicions.
En resum, ens toca replantejar la majoria de regles del joc.
Però bé, malgrat tot, que passeu un bon Nadal, i que aquests dies d’alegria, d’intercanvi i germanor ens ajudin a dibuixar un futur lluminós per a tots.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios