19.1 C
Pals
Dilluns, 18 octubre 2021
- Publicitat -

Agents de la Policia Nacional desarticulen un grup criminal amb registres domiciliaris a Platja d’Aro i Calonge

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Catorze persones han estat arrestades a Girona i s’han practicat tres entrades i registres en domicilis de Platja d’Aro i Calonge. Els arrestats van crear una empresa fictícia i van aconseguir estafar més de 300.000 euros a particulars i 32.968 euros a la Seguretat social.

MODUS OPERANDI

Els estafadors van crear una empresa individual a través d’una identitat fictícia per donar-la d’alta a la Seguretat Social i Hacienda, on donaven d’alta a un gran nombre de treballadors falsos. L’objectiu principal era interferir entre el procés diari d’intercanvi de dades entre l’Asociación Nacional de Establecimientos Financieros de Crédito i la Tesorería General de la Seguridad Social, amb consentiment, per comprovar les activitats professionals dels clients o afiliats (dades d’alta, baixa, o jubilació) per determinar la seva solvència i , per tant, la viabilitat d’operacions de crèdit o préstec.

Amb cada operació d’alta d’un treballador, el suposat empresari es garantia la resposta positiva del sistema, per tot seguit canviar el telèfon de contacte de l’empleat en les bases de la Seguretat Social. Al seu torn, sol·licitava la vida laboral del treballador assegurant-se així l’anonimat de les seves actuacions i el coneixement de la situació laboral d’aquesta persona.

Posteriorment utilitzaven la identitat del fals emprat per fer una compra a una important empresa de tecnologia en línia finançada a través d’entitats financeres, les quals suportaven finalment el pagament total d’aquests productes. Els productes eren lliurats mitjançant missatgeria, usant la direcció i el telèfon aportats al web pel comprador, sent aquestes dades alienes i desconeguts per al supòsit treballador la identitat s’hauria utilitzat.

103 PERSONES AFECTADES

El nombre d’afiliats és de 103 persones i els investigadors han pogut constatar que obtenien les dades personals a través de dues vies, bé per mitjà d’un empleat d’un bar que treballava en el control d’accessos i els feien una fotografia a l’DNI als clients, o bé a través d’un instal·lador d’alarmes.

Així mateix i fruit d’aquestes investigacions, els agents també van trobar una altra empresa vinculada amb les persones investigades i que havia estat igualment utilitzada per donar d’alta a treballadors ficticis, però en aquesta ocasió amb el coneixement d’aquests. L’objectiu d’aquesta maniobra és que els suposats treballadors cotitzessin dies d’alta en el Règim General de Treballadors de la T.G.S.S per a posteriorment, gràcies als períodes cotitzats, sol·licitar diferents prestacions i subsidis a l’SEPE, a l’INSS o a una mútua col·laboradora. En el transcurs de les indagacions, els investigadors han pogut acreditar que 7 dels treballadors ficticis havien cobrat aquestes prestacions.

Finalment l’operació s’ha saldat amb la detenció de 14 persones, algunes d’elles amb diversos antecedents policials per diversos per estafa, falsedat documental, frau de prestacions i grup organitzat i s’han practicat tres entrades i registres en domicilis de les localitats de Platja d’Aro i Calonge (Girona). La quantitat total estafada a més de 100 persones és superior als 300.000 euros i el frau de prestacions a la Seguretat Social puja a 32.968 euros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El CH Palafrugell perd a Alcoi, tot i aguantar amb opcions fins a deu minuts del final

El Palafrugell va perdre ahir per 4-1 en la visita a Alcoi amb gol de Sergi Canet, que amb 12 gols ja és el màxim anotador de la competició, fet que no serveix per allunyar els seus companys d'equip dels últims llocs de la taula.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -