19.1 C
Pals
Dilluns, 18 octubre 2021
- Publicitat -

Els responsables del parc eòlic marí es defensen: Els parcs eòlics poden atraure turisme

Els impulsors del parc han difós diversos estudis segons els quals, els parcs eòlics marins poden ser un atractiu turístic.

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’endemà que la plataforma que s’oposa a la construcció del parc eòlic tramuntana a la badia de Roses, distribuïssin fulletons informatius contraris al projecte, els impulsors del parc han difós diversos estudis segons els quals, els parcs eòlics marins poden ser un atractiu turístic.

Els estudis als que fan referència s’han dut a terme per part d’un grup de recerca de la Universitat de Rhode Island que atribueix efectes positius sobre el sector turístic del primer parc eòlic marí a la costa dels EEUU, situat a 6 km de Block Island
Els dos estudis (afirmen) són dels primers de tot el món en avaluar, amb dades reals, l’impacte de la tecnologia offshore sobre el turisme.

Les principals conclusions assenyalen que el parc eòlic marí de Block Island té un efecte positiu sobre les reserves turístiques durant la temporada alta. També destaquen la disposició dels visitats de pagar 34$ més de mitjana per tenir vistes al parc. Dos efectes que podrien atribuir-se al denominat “warm glow”, concepte que descriu la sensació positiva que senten els turistes al contribuir a una causa justa, com pot ser la lluita contra el canvi climàtic i conviure en un entorn més sostenible.

En termes quantitatius, l’anàlisi sobre les reserves d’allotjament de la temporada alta atribueixen un efecte significatiu en l’arribada de turistes. L’estudi compara dades amb destinacions similars i evidencia un augment de les reserves (+125%), del nivell d’ocupació (+19%) i dels ingressos per als allotjaments reservats mitjançant la plataforma AirBnB (increment de 3.490$ per allotjament al mes mes en temporada alta).

A més, mitjançant enquestes representatives i un anàlisis quantitatiu, els investigadors nord-americans demostren que l’efecte visual dels molins és positiu i contribueix al creixement econòmic, especialment del sector turístic. De fet, els enquestats mostren una actitud positiva en relació a la instal·lació i el seu impacte sobre l’oci. Dos efectes que també podrien atribuir-se a la novetat del parc marí, el primer de tota la costa dels EEUU, així com l’efecte “warm glow”mencionat anteriorment.

Totes aquestes dades són consistents amb la tendència econòmica positiva que viu Block Island des de la instal·lació del parc eòlic marí l’any 2017, equipat amb 5 turbines de 180 metres d’alçada, i situades a 6 km de la costa. Block Island viu essencialment del turisme i la seva població creix dels 1.000 habitats fins els 20.000 en temporada turística.

Els dos estudis poden consultar-se, en anglès, als següents enllaços:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Judici contra una persona acusada de robatori i lesions a Palafrugell el 2020

El dimarts 19 d'octubre jutgen una persona acusada de robatori amb violència i lesions lleus. Els fets van succeir l'any 2020 a Palafrugell i el fiscal demana 6 anys de presó.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -