9 C
Pals
Divendres, 28 Febrer 2020

L’Escola Fanals de Platja d’Aro a mitges entre la Generalitat i l’Ajuntament

La construcció començarà una vegada s'hagin aprovat els acords de col·laboració entre les dues administracions públiques

El més llegit

Farmàcies del Baix Empordà es queden sense mascaretes per por al coronavirus

La majoria de les farmàcies que hem contactat, en total 24, han afirmat que s’han esgotat les mascaretes. Hem...

El ple de Palafrugell aprova que no es pugui fumar a la platja

Així s’ha votat en el ple municipal d’avui amb 12 vots a favor i 8 abstencions. Ja s’ha fet l’aprovació inicial.

Simple Minds, Ben Harper, Albert Pla o Dàmaris Gelabert, nous noms del Porta Ferrada

El Festival de la Porta Ferrada ha anunciat aquest dijous al matí els darrers noms del cartell de la seva 58a edició

Bell-lloch insinua que “influeix el color del partit que governa” en les ajudes de Costes pel Gloria

Diu que estan "indignats i descol·locats" amb l'ajut, a parer seu, "insuficient" de 250.000 euros, i que en canvi "altres municipis (en referència a Platja d'Aro) tinguin un ajut d'un milió"

La Bisbal d’Empordà engega una campanya que ajuda a reflexionar sobre els hàbits lingüístics catalanoparlants

Es tracta d’una iniciativa de l’Oficina de Català de la Bisbal amb la intenció de fer reflexionar als catalanoparlants sobre els hàbits lingüístics del dia a dia, i ho han fet a través d’una gimcana.

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha aprovat posar a disposició de la Generalitat els terrenys per construir-hi la nova escola Fanals de Platja d’Aro. La proposta ha quedat aprovada per unanimitat durant l’últim plenari celebrat al municipi.

Aquesta escola s’haurà de construir a mitges entre la Generalitat i l’Ajuntament, tot i que només és competència del Departament d’Educació. La decisió s’ha pres des del govern municipal per accelerar l’obertura de la futura escola Fanals de Platja d’Aro. Així ho ha explicat Josep María Solé, regidor d’urbanisme del municipi empordanès a Ràdio Capital.

Aquest conveni entre administracions no és nou perquè ja es va fer servir per l’escola Castell d’Aro. Igualment, però el consistori ha volgut accelerar el procés perquè han assegurat que l’escola Fanals de Platja d’Aro, ja fa anys que està en barracons.

Tanmateix, mentre que l’escola estarà gestionada per la Generalitat de Catalunya; l’edifici no. És el propi Ajuntament de Castell-Platja d’Aro qui cedeix els terrenys, per això s’haurà d’encarregar del manteniment de l’immoble.

Solé ha assegurat a Ràdio Capital que aquest contracte ja s’havia aprovat abans de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola. Després, amb el nou govern s’ha mantingut l’acord que ara està pendent de signar els terminis de col·laboració i tramitar-los.

Una vegada s’hagin confirmat els tràmits, començarà la redacció del projecte de l’escola per part de la Generalitat de Catalunya. Mentre que el consistori de Castell-Platja d’Aro s’encarregarà d’urbanitzar l’entorn de l’espai, construir vials i els serveis necessaris. D’aquesta manera es preveu tenir l’execució feta el més aviat possible però s’ha previst l’obertura pel curs 2020/2021.

Últimes notícies

El Mercat diari de Palafrugell aposta per eliminar el plàstic

El Mercat diari de Palafrugell ha pres la iniciativa d'avançar-se a la normativa de prohibició d'envasos i bosses de...

La població estrangera al Baix Empordà creix un 2,6% el 2019

En total, el conjunt de la població estrangera representa el 19,61% dels habitants a la comarca

La Bisbal d’Empordà engega una campanya que ajuda a reflexionar sobre els hàbits lingüístics catalanoparlants

Es tracta d’una iniciativa de l’Oficina de Català de la Bisbal amb la intenció de fer reflexionar als catalanoparlants sobre els hàbits lingüístics del dia a dia, i ho han fet a través d’una gimcana.

Supermatí 27 febrer 2020

Escolta l'informatiu d'aquest dijous

En marxa el projecte per arranjar la sorra de les platges després de les destrosses del temporal Gloria

El temporal Gloria a principis del 2019 va deixar grans destrosses a les platges de Catalunya, entre elles les de Sant Feliu de Guíxols, que es van veure afectades per una gran quantitat de brutícia, dunes desfetes i la sorra desnivellada. Ara ja s’han iniciat les obres per posar-ho tot en ordre.

Més notícies