20.5 C
Pals
Divendres, Setembre 20, 2019
  • Notícies

L’Escola Fanals de Platja d’Aro a mitges entre la Generalitat i l’Ajuntament

La construcció començarà una vegada s'hagin aprovat els acords de col·laboració entre les dues administracions públiques

El més llegit

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

Turisme, allò que fan els altres.

Un estiu més hem llegit i escoltat com desenfeinats experts en no res, doctorats en la teoria de la conspiració, han pontificat sobre la malignitat de l’activitat turística a la Costa Brava.

Estudiants d’ESO de Sant Feliu inicien una campanya de plantar arbres

Vendran bosses de cotó reciclat per recaptar diners

Segueixen els moviments polítics a l’entorn del servei d’abastament d’aigua potable de la Bisbal

L'Assemblea de la Cup ha ratificat el seu compromís amb la municipalització del servei d'abastament d'aigua potable de La Bisbal i el PSC bisbalenc ha presentat una moció que insta a la resta de grups a decidir sobre el tipus de gestió del servei

Presentació de “Parant Taula” al Terracotta Museu de la Bisbal

La iniciativa uneix 20 ceramistes de la Bisbal amb els restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet i és un interessant maridatge entre la ceràmica de la Bisbal i la cuina del Baix Empordà

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha aprovat posar a disposició de la Generalitat els terrenys per construir-hi la nova escola Fanals de Platja d’Aro. La proposta ha quedat aprovada per unanimitat durant l’últim plenari celebrat al municipi.

Aquesta escola s’haurà de construir a mitges entre la Generalitat i l’Ajuntament, tot i que només és competència del Departament d’Educació. La decisió s’ha pres des del govern municipal per accelerar l’obertura de la futura escola Fanals de Platja d’Aro. Així ho ha explicat Josep María Solé, regidor d’urbanisme del municipi empordanès a Ràdio Capital.

Aquest conveni entre administracions no és nou perquè ja es va fer servir per l’escola Castell d’Aro. Igualment, però el consistori ha volgut accelerar el procés perquè han assegurat que l’escola Fanals de Platja d’Aro, ja fa anys que està en barracons.

Tanmateix, mentre que l’escola estarà gestionada per la Generalitat de Catalunya; l’edifici no. És el propi Ajuntament de Castell-Platja d’Aro qui cedeix els terrenys, per això s’haurà d’encarregar del manteniment de l’immoble.

Solé ha assegurat a Ràdio Capital que aquest contracte ja s’havia aprovat abans de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola. Després, amb el nou govern s’ha mantingut l’acord que ara està pendent de signar els terminis de col·laboració i tramitar-los.

Una vegada s’hagin confirmat els tràmits, començarà la redacció del projecte de l’escola per part de la Generalitat de Catalunya. Mentre que el consistori de Castell-Platja d’Aro s’encarregarà d’urbanitzar l’entorn de l’espai, construir vials i els serveis necessaris. D’aquesta manera es preveu tenir l’execució feta el més aviat possible però s’ha previst l’obertura pel curs 2020/2021.

Últimes notícies

audio

What Can I do about it?

Un company advocat anglès amb discapacitat, John Horan, en una presentació seva sobre la participació de les persones amb discapacitat en els procediments judicials, ha descrit la seva lluita pels drets de les persones amb discapacitat com una lluita constant, decebedora a vegades.

Cap de setmana inestable. Dissabte hi ha perill de fortes tempestes

Divendres el temps comença a canviar amb cel variable i més nuvolositat al final del dia. Dissabte serà una jornada plujosa, on les tempestes poden ser intenses, i diumenge el pas d'un front portarà una devallada del termòmetre amb temps insegur.
audio

Ningú no és perfecte – 19 setembre 2019

Aquesta setmana al programa de cinema i sèries d'ha parlat de Stranger Things! Si t'ho has perdut ho pots escoltar al nostre web!

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

L’Ajuntament de Verges denuncia un abocament descontrolat d’amiant a Mas Peixet

L'Ajuntament de Verges ha denunciat, a través de Facebook, l'abocament descontrolat d'amiant al costat d'una pista de terra de la zona del Mas Peixet

Més notícies