24.8 C
Pals
Dimecres, 27 setembre 2023
- Publicitat -

L’Escola Fanals de Platja d’Aro a mitges entre la Generalitat i l’Ajuntament

La construcció començarà una vegada s'hagin aprovat els acords de col·laboració entre les dues administracions públiques

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha aprovat posar a disposició de la Generalitat els terrenys per construir-hi la nova escola Fanals de Platja d’Aro. La proposta ha quedat aprovada per unanimitat durant l’últim plenari celebrat al municipi.

Aquesta escola s’haurà de construir a mitges entre la Generalitat i l’Ajuntament, tot i que només és competència del Departament d’Educació. La decisió s’ha pres des del govern municipal per accelerar l’obertura de la futura escola Fanals de Platja d’Aro. Així ho ha explicat Josep María Solé, regidor d’urbanisme del municipi empordanès a Ràdio Capital.

Aquest conveni entre administracions no és nou perquè ja es va fer servir per l’escola Castell d’Aro. Igualment, però el consistori ha volgut accelerar el procés perquè han assegurat que l’escola Fanals de Platja d’Aro, ja fa anys que està en barracons.

Tanmateix, mentre que l’escola estarà gestionada per la Generalitat de Catalunya; l’edifici no. És el propi Ajuntament de Castell-Platja d’Aro qui cedeix els terrenys, per això s’haurà d’encarregar del manteniment de l’immoble.

Solé ha assegurat a Ràdio Capital que aquest contracte ja s’havia aprovat abans de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola. Després, amb el nou govern s’ha mantingut l’acord que ara està pendent de signar els terminis de col·laboració i tramitar-los.

Una vegada s’hagin confirmat els tràmits, començarà la redacció del projecte de l’escola per part de la Generalitat de Catalunya. Mentre que el consistori de Castell-Platja d’Aro s’encarregarà d’urbanitzar l’entorn de l’espai, construir vials i els serveis necessaris. D’aquesta manera es preveu tenir l’execució feta el més aviat possible però s’ha previst l’obertura pel curs 2020/2021.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Josep Vallverdú, fill adoptiu dels ganxons

El proper divendres Sant Feliu de Guíxols retrà homenatge i distingirà com a fill adoptiu Josep Vallverdú i Aixalà. Aquest...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -