10.9 C
Pals
Diumenge, 5 febrer 2023
- Publicitat -

Santa Cristina crea una escola de teatre

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, a través de l’àrea de Cultura, crea l’Escola Municipal de Teatre Integral del municipi, destinat a joves de 12 a 18 anys. L’Escola de Teatre, que dirigirà l’actriu i directora de teatre Geòrgia Bonell, es presentarà oficialment demà, 9 de gener, a les 18 hores amb una jornada de portes obertes i un tast de l’activitat a l’Espai Ridaura. La matrícula per a l’escola és gratuïta i la quota és de 20 o 25 euros mensuals, segons estigui o no empadronat al municipi, respectivament. La seu de l’escola serà l’equipament cultural municipal i l’horari, cada dijous, de 18 a 20 hores, amb una durada de gener a juny i d’octubre a desembre.

“T’agrada el teatre? Vine a descobrir-ho des de dins” , es recorda des de l’entitat organitzadora, que recorda que els joves participants faran interpretació, però també caracterització de personatges, creació escènica, muntatge i posada en escena.

“Volem que aprenguin tot el que és teatre, no només escena, sinó també maquillatge, decorats, màrqueting, teló…”, afirma la regidora de Cultura, Tina Gorina, que conclou: “Tot el que cal saber per crear una obra de teatre”.

Amb l’Escola de Teatre, el govern, que deixa clar que estava inclòs en el seu programa electoral, vol donar continuïtat al món teatral cristinenc, del qual es té notícies des de finals del segle XIX, segons un treball d’investigació presentat recentment per Jordi Gaitx i Miquel Correyero, arxiver municipal i col·laborar de l’Arxiu, respectivament. Ambdós investigadors recorden que el seu moment àlgid va ser durant la dècada dels anys 40 del segle passat amb la creació de l’agrupació teatral Germanor Cristinenca.

La Germanor, com era coneguda, la van impulsar Marià Sancho, que havia estudiat teatre a Barcelona; Lluís Pallí, que era el secretari municipal, i Pere Juncà, que era el mestre. I va acabar l’any 1954. El teatre local es va recuperar els anys 70 a través del Centre Recreatiu i Esportiu Cristinenc (CREC), però també va acabar desapareixent a finals del segle XX, fins que l’any 2007 es va fundar l’agrupació 50 i mig, sota la direcció de l’actriu Geòrgia Bonell, que va durar uns anys i que ara serà qui gestionarà l’Escola Municipal.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Francesc Cambó

Benvolguts oients de Ràdio Capital. Com que com tanta altra gent  de la meva edat jo també em trobo...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -