23.9 C
Pals
Dilluns, 3 octubre 2022
- Publicitat -

Realitzen una estada internacional a Torroella de Montgrí i Pals

La intenció és idear propostes d’adaptació del territori al canvi climàtic

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Estudiants i professorat universitaris internacionals participen des d’avui en un ‘laboratori d’aprenentatge’ per plantejar solucions per a l’adaptació i resiliència del territori davant el canvi climàtic, concretament, de les poblacions de Torroella de Montgrí i Pals.

L’estada té lloc dins el marc del projecte Savingscapes, que impulsa el Departament de Geografia de la universitat de Girona (UdG). La trobada se centra en la governança col·laborativa del paisatge. Participants de la UdG, la Universitat de Finlàndia Oriental, la Universitat de Wageningen (Països Baixos) i la universitat de Iuav de Venècia (Itàlia) realitzaran visites de camp i compratiran coneixement en conferències i entrevistes durant una setmana.

La reflexió tindrà en compte les dades de percepció del paisatge obtingudes a partir d’una eina de ciència ciutadana desenvolupada pel mateix projecte. Es tracta d’un qüestionari que pretén identificar llocs i paisatges de particular valor entre les comunitats locals. L’enquesta participativa ha obtingut respostes de residents i turistes així com també d’actors econòmics i gestors. Així mateix, les persones que participen al laboratori treballaran amb un seguit de storymaps de l’àrea d’estudi, com a recurs pedagògic innovador.

L’estada, finançada amb fons del programa Erasmus+, finalitzarà dilluns, dia 19 de setembre, amb la jornada “Adaptació territorial col·laborativa al canvi climàtic: el cas del Baix Ter”. A l’Aula Rafel Llussà (Facultat de Lletres i Facultat de Turisme), es presentaran i debatran els resultats del laboratori. Amb la participació de diverses persones expertes, es posaran en comú idees sobre com avançar en la governança col·laborativa de territoris complexes i en evident transformació a causa de l’emergència climàtica i la transició energètica. L’activitat està organitzada pel Departament de Geografia de la UdG, l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Girona i l’Observatori del Paisatge de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els pagesos de Verges, indignats. Els tractors no caben al pont acabat de reformar

Territori impulsa un estudi per si pot ampliar el taulell del pont i tenir més metres en cada carril
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -