24 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Eva Gasull: “La Fira del Circ al Carrer fa una aposta pel circ contemporani, tot i que no ens oblidem de les propostes familiars”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Eva Gasull: "La Fira del Circ al Carrer fa una aposta pel circ contemporani, tot i que no ens oblidem de les propostes familiars"
Loading
/

Torna la XXIX Fira del Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà, del 19 al 21 de juliol, per omplir els carrers amb més de 40 espectacles i un total de 29 companyies. Una de les apostes per l’edició d’enguany és la inclusió del talent local a la fira d’enguany: més de la meitat de les companyies són catalanes, aspecte que fa més sostenible la proposta. A més, la Fira del Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà fa una aposta per les propostes inclusives. Per parlar-nos una mica més de la fira d’enguany ens ha visitat al Supermatí una de les impulsores d’aquesta fira, Eva Gasull.

Eva Gasull admet que és difícil poder satisfer a tots els públics, tot i que des de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal intenten tenir en compte totes les disciplines circenses i artístiques. “La fira sempre ha intentat fer una aposta pel circ contemporani”, apunta Eva Gasull. Tot i això, des de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal no volen oblidar-se tampoc del circ més clàssic i de circ més familiar. Hi ha una gran quantitat d’artistes i companyies que són catalanes, tot i que també hi haurà espectacles de grups espanyols i de l’estranger.

A més, enguany com a novetat l’espectacle inaugural de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà es farà a Torre Bisbal, un dels espais més emblemàtics del municipi. I aquest espectacle de dansa aèria servirà com a precedent de la quarantena de funcions que veurem arreu del municipi entre els dies 19 al 21 de juliol. Tal com explica Eva Gasull es vol transformar Torre Bisbal en un espai bonic a través de l’espectacle.

El dijous abans de l’espectacle inaugural es farà un primer passi de la companyia ‘Sobre ruedas’ en una funció on es treballa la inclusió. I és que un dels valors afegits de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà d’aquest 2024 és aquesta mirada inclusiva. És a dir, hi haurà espectacles amb artistes amb alguna diversitat funcional, funcions amb espectacle de signes i en oferir circ a la residència geriàtrica Zoilo Feliu.

La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal vol oferir aquesta programació variada i, alhora accessible, ja que hi ha programació gratuïta i d’altres que són a preus populars. Una de les voluntats des de l’organització de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà és captar públic jove. Per això, Eva Gasull apunta que la programació d’enguany també presenta moltes propostes urbanes. Una de les altres iniciatives és reflexionar sobre l’actualitat circense de Catalunya, tal com apunta Eva Gasull.

Eva Gasull apunta que l’any passat van passar unes 30.000 persones per la Fira del Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà de l’any passat i esperen poder-les repetir en l’edició d’enguany. La impulsora d’aquesta fira reconeix que aquesta és una proposta consolidada, però vol seguir creixent i ser referent quan es parla de circ a Catalunya.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios