El port de Palamós, juntament amb el port de Roses, han tancat la temporada amb una valoració excel·lent, ja que han incrementat un 17% les escales i un 13% els passatgers en comparació a l‘any passat. Això es tradueix amb un major impacte econòmic, que es calcula que ha estat de 3,8 milions d’euros. A banda d’això, però, Joan Pere Gómez, gerent de ports de la generalitat, també ha valorat Palamós com a destinació turística i el fet que s’hagi desestacionat.

Sota la marca Costa Brava Cruise Ports, de la qual formen part Ports de la Generalitat, el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i l’Ajuntament de Palamós, l’Ajuntament de Roses, la Cambra de Comerç de Palamós i la Cambra de Comerç de Girona, impulsen l’activitat de creuers per fer efectiu aquest desestacionament.

El Port de Palamós va tancar divendres una temporada de creuers que va començar el 4 de març i que ha estat històrica, segons ha dit Ports de la Generalitat, amb 46 escales i 46.000 passatgers. Respecte la temporada passada, que també van augmentar, aquesta vegada han incrementat un 9% les escales i un 7% els passatgers. Octubre ha estat el mes en el que hi ha hagut major afluència amb 9.208 passatgers, i també el mes de març.

La majoria dels turistes visitants són britànics, però també n’hi ha de nord americans i amb menor freqüència d’alemanys, irlandesos, australians, belgues i canadencs. L’afluència de britànics és degut a l’aposta de la companyia Marella Cruises que ha visitat Palamós amb 17 escales de creuer. Una vegada a Palamós, les excursions més freqüentades són les de Tossa de Mar, Lloret de Mar, Pals, Peratallada i Pútbol, Girona, figueres i Museu Dalí, Platja d’Aro, Empúries o Begur.

El creuer de luxe estadunidenc Star Breeze ha tancat la temporada a la Costa Brava al port de Palamós. Porta a bord 200 passatgers, majoritàriament nord-americans, i també canadencs.