18.7 C
Pals
Dissabte, 18 maig 2024
- Publicitat -

Exposició, Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra

Pau Punseti
Pau Punseti
Fotògraf
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les conseqüències de la Gran Guerra més enllà de l’àmbit intel·lectual i literari a través de la mirada de Josep Pla

La Fundació Josep Pla i la Càtedra Josep Pla han coproduït l’exposició i el catàleg corresponent “Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra”, comissariada per l’investigador, Francesc Montero.

La mostra es podrà veure fins al 6 de maig de 2018 i l’exposició se centra en les impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra, vinculant-les a un nivell més general, com és l’impacte que la Gran Guerra va tenir a la Catalunya neutral a nivell cultural, social i també econòmic; i com el seu record va afectar l’evolució política i cultural en els dècades posteriors. Analitza no només l’empremta de la Primera Guerra Mundial en l’obra i la biografia de Josep Pla, sinó també l’anàlisi del conflicte sobre el context baixempordanès, a les comarques gironines i a Barcelona, escenaris en els quals Pla va viure el conflicte.

La biblioteca pública Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols ofereix una exposició a favor de la dona; “Veu de dona. Trencant estereotips”

Una exposició que recull una mostra del treball de Marika Vila plantejada des del disseny gràfic de Verónica Moretta. Es tracta d’una mirada cronològica sobre diversos treballs de l’autora en què el trencament de tòpics és presència constant.

Aquests treballs giren al voltant dels espais femenins, de les seves veus en el món del còmic, com a subjectes creadors, i com a objectes representats.

Per últim repassem els mercats setmanals d’avui dimarts de la comarca del Baix Empordà per poder comprar els millors productes naturals de temporada.

Comencem amb Pals que avui dimarts més d’unes 30 parades ofereixen els seus productes més naturals i frescos. El podreu trobar a l’Avinguda Europa de 8h del matí a 13h del migdia.
També marxem cap a Verges com cada dimarts també instal·la el seu mercat setmanal al centre del poble durant el matí, i finalment acabem amb Santa Cristina d’Aro que fins a les 14h del migdia a la plaça del Mercat hi trobareu aquestes parades de productes de la terra.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

CCOO denunciarà la mort del jove submarinista de Sa Riera

CCOO presentarà una denúncia a la Inspecció de Treball per la mort del submarinista que dimecres passat estava instal·lant...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -