6.2 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Finalitza amb èxit el programa “Treball i Formació 2018-19” a l’Ajuntament de Palafrugell

Al llarg de la convocatòria 2018-2019 s’han subvencionat 10 contractes de treball de 6 mesos que van finalitzar al juliol de 2019. Alhora, es van subvencionar 3 contractes anuals, dels quals l’últim va tenir vigència fins el 29 de gener de 2020.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell, a través de l’ Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) i, en concret, del Servei d’Ocupació Municipal (SOMI), fa anys que desenvolupa anualment el programa Treball i Formació. Al llarg de la convocatòria 2018-2019 s’han subvencionat 10 contractes de treball de 6 mesos que van finalitzar al juliol de 2019. Alhora, es van subvencionar 3 contractes anuals, dels quals l’últim va tenir vigència fins el 29 de gener de 2020.

A més de l’experiència laboral, la subvenció consta d’accions de formació obligatòria de 60h la qual van gaudir tots els participants amb una avaluació satisfactòria.

L’objectiu principal del programa és que les persones que hi participen els sigui més fàcil trobar feina un cop finalitzin, ja que disposen de més experiència i de més formació. Això els hi facilita el desenvolupament de diferents competències algunes específiques del lloc de treball i d’altres més generals que poden ser útils en diferents feines  com la millora de les habilitats comunicatives, la millora en l’ús de les noves tecnologies, el treball en equip, entre d’altres. Les feines que han realitzat tenien una finalitat d’utilitat pública i interès social.

El programa consta de 3 línies de subvenció: una dirigida a  la contractació de persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada,  més grans de 45 anys, subvencionada pel Servicio Público de Empleo Estatal. I dues línies subvencionades  pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançades pel Fons Social Europeu en un 50%, a través del Programa operatiu FSE de Catalunya 2014-2020, dirigides a la contractació de persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania (RGC) i a dones en situació d’atur de llarga durada.

Els perfils laborals contractats, els quals van realitzar tasques d’utilitat pública i interès social, van ser els següents:
–    2 informadors/es de carrer que van afavorir a millorar la comunicació amb la ciutadania mitjançant diverses actuacions per la conscienciació cívica (enquestes, treball de camp, base de dades, feedback amb la ciutadania…).
–    5 auxiliars administratives realitzant tasques d’atenció al públic, suport en la comunicació a la ciutadania, atenció telefònica i presencial, gestió de la informació i la comunicació, digitalització de les sol·licituds del registre d’entrada i suport en tasques bàsiques administratives en general. Amb això es va millorar l’eficiència, transparència i agilitat dels serveis prestats facilitant la comunicació i la informació a les persones.
–    5 peons (lampisteria i pintura) els quals han realitzat tasques de millora de l’aspecte i durabilitat de les dependències municipals, desenvolupant tasques específiques de manteniment preventiu i correctiu juntament amb el responsable de l’ajuntament (47 en total), i feines de reparació dels elements més deteriorats de les dependències de l’àrea d’Esports de Palafrugell.

El cost total del projecte ha estat de 159.503€, dels quals 156.023€ han estat subvencionats i la resta amb aportació de l’ajuntament. Això i la dedicació del personal tècnic municipal al projecte ha fet possible el seu desenvolupament.

 

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -