Hospital de Palamós

Els Abrils de l’hospital arriben aquest dijous a Palamós. És una trobada científica anual que reuneix experts en l’estudi dels hospitals en àmbits molt diversos. I l’historiador Gabriel Martín serà l’encarregat de fer-ne la ponència inaugural.

Martín ha explicat que l’hospital de Palamós “s’ha anat transformant amb els anys, i aquests canvis es fan pal·lessos al nom del centre”.

Ha explicat que “l’hospital va néixer el segle XIV, amb la primera concessió per part del rei”, i que n’ha de molt més antics. A principis del segle XV ja hi havia l’edifici. Es tracta d’un fenomen habitual a Catalunya a l’Edat Mitjana, que és l’època d’origen de molts dels hospitals d’avui, segons ha explicat.

Gabriel Martín farà aquest dijous una xerrada sobre els 700 anys d’història d’hospitals a Palamós. Aquesta jornada versarà entorn als hospitals rurals i de viles petites.

Però aquest historiador també acaba de publicar un llibre. Es titula “Les illes Formigues i el seu entorn”. La costa que va des de Begur a Calonge. L’historiador palamosí descobreix els detalls més íntims d’aquest entorn i la seva evolució al llarg de la història.

Martín ha explicat detalls del pas de la Segona Guerra Mundial per l’Empordà.

Escolta l’entrevista sencera