13.3 C
Pals
Dijous, 15 abril 2021
- Publicitat -

Gairebé 1.000 assistències sanitàries a les platges aquest estiu a Platja d’Aro

El més llegit

Avatar
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El servei de socorrisme i salvament de les platges de Castell-Platja d’Aro ha donat a conèixer les dades d’aquesta temporada estival en relació amb les intervencions que han hagut de fer a la façana marítima del municipi. El còmput total ascendeix a 21.050 accions, que es tradueix en una xifra que supera en un 20% la dada de l’any anterior. Una bona part d’aquestes intervencions responen a accions preventives, que s’han realitzat un total de 19.675. D’altra banda, s’han comptat fins a 987 assistències sanitàries fetes des de l’1 de juny fins al 22 de setembre, temps en què el servei ha estat operatiu.

Pro Activa Serveis Aquàtics, l’empresa concessionària del servei, ha tingut instal·lades set cadires de vigilància, cinc punts de socors i una torre per efectuar tots aquests serveis. Com a equipament, comptaven amb una embarcació de rescat i cinc desfibril·ladors, als quals se suma el punt mòbil de SOS de la Cala del Pi.

Sobre les assistències sanitàries realitzades, 857 es van considerar lleus (degudes a ferides o picades), 83 greus (per lipotímies, cremades o insolacions) i s’ha procedit a fer 47 rescats. De tots els rescats fets, 35 van acabar en evacuacions a centres hospitalaris. Altres intervencions directes han estat les ajudes al bany per a persones que ho requerien (una xifra que arriba a 380) i es van fer, també, vuit recerques de persones que s’havien perdut. De fet, l’Ajuntament va habilitar sis cadires amfíbies per facilitar el bany a les persones amb dificultats de mobilitat.

Finalment, sobre els indicatius de seguretat, en un 82% de les ocasions s’ha registrat bandera verda, mentre que la bandera groga s’ha col·locat en un 16% dels casos i, la vermella, en un 2%. Aquests punts d’informació de l’estat de la platja, que son sis, estan repartits entre la Platja Gran -que en té quatre- i un a la Cala Rovira i un a Sa Conca.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Sis municipis del Baix Empordà denuncien que el Pla Director és “poc clar” i no descarten portar-lo als jutjats

Asseguren que han deixat moltes llicències aturades per por a haver de respondre econòmicament en cas de denúncia
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -