15.3 C
Pals
Dijous, 30 novembre 2023
- Publicitat -

La garoinada protagonitza l’hivern a Palafrugell

La Garoinada, la campanya gastronòmica d’hivern a Palafrugell, tindrà lloc del 20 de gener fins al 31 de març

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest any 2023, La Garoinada, la campanya gastronòmica d’hivern a Palafrugell, tindrà lloc del 20 de gener fins al 31 de març, amb la participació d’un total de 14 restaurants i 6 allotjaments. Enguany s’ha fet la presentació de la campanya amb l’alcalde de Palafrugell, Joan Vigas; la cap de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, Sílvia Beleña; i el creador del cartell d’enguany, Sergio del Río. 

Els restaurants oferiran un menú que consisteix en un entrant de garoines, un primer plat a triar entre Catxoflino o bé un plat alternatiu diferent en cada restaurant, unes postres de cremat, aigua, vi i cafè. Totsaquests menús estaran maridats amb vins del celler Espelt. El preu del menú variarà entre 50€ i 60€, depenent de l‘establiment. La cap de l’IPEP, Sílvia Beleña, reconeix que aquest any hi ha més establiments participants. 

A banda, també s’ofereixen diferents fórmules per passar un cap de setmana de Garoinada a Palafrugell que inclouen el menú i l’allotjament en algun dels hotels del municipi, a més d’una activitat a escollir entre una sortida en vaixell d’època o bé una excursió de senderisme personalitzada, que permeten conèixer l’entorn de la mà d’un expert del territori.

Com ja és habitual, els allotjaments regalaran un talonari de tiquets per visitar els diferents equipaments culturals del municipi (Fundació Josep Pla, Fundació Vila Casas Can Mario, Museu del Suro i Jardí Botànic de Cap Roig), un tiquet per a la piscina municipal i un val de descompte per comprar a Vins i Licors Grau, patrocinador de la campanya. Així mateix, enguany també és podrà gaudir de l’experiència entre setmana, amb l’oferta del menú i allotjament de diumenge a divendres.

Enguany, l’artista Sergio del Río ha realitzat el disseny del cartell, que cada any s’encarrega a un artista. Del Río ha dibuixat un cartell en llapis i aquarel·la fent un especial homenatge a l’artista Rodolfo Candelaria. 

Desestacionalitzar el turisme

L’alcalde de Palafrugell, Joan Vigas, explica que les ofertes i paquets que ofereix aquesta campanya 2023 de La Garoinada ajuda a desestacionalitzar l’activitat turística al municipi. Joan Vigas també destaca el treball dels restauradors i hotelers de la zona per crear els menús i paquets.

La Garoinada és una de les activitats que es proposa des de Palafrugell per desestacionalitzar el turisme. Aquest tipus d’activitats, recorda Joan Vigas, entre d’altres aspectes, ajuden a donar feines més estables i que a l’hora de buscar personal els restauradors i els hotelers no tinguin tants problemes

Més establiments participants

Els restaurants que participen en aquesta edició de La Garoinada són L’Arc, el Centre Fraternal, La Xicra i Xadó (de Palafrugell), El Balcó de Calella, El Càntir, Gelpifish i Les Voltes de Calella by Es Portal (de Calella), El Far, La Llagosta, Llafranc “El Gitano”, Sa Teula i Terrassa Terramar (de Llafranc), i Es Portió (de Tamariu). A més, també hi participen diversos hotels: Can Liret (de Palafrugell), Alga i Sant Roc (de Calella), El Far, Llafranc i Sa Teula (de Llafranc). 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Museu de la Pesca impulsa una jornada per conèixer els usos de l’hidrogen com energia per descarbonitzar els sectors nàutic i pesquers

Unes 50 persones, professionals dels sectors nàutics i pesquers del municipi i de la Costa Brava, varen assistir a la jornada.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -