15.3 C
Pals
Divendres, 7 octubre 2022
- Publicitat -

La Generalitat invertirà 245.000 euros per habilitar el Port de Palamós com a entrada Schengen

El Port de Palamós s'adaptarà per ser espai Schengen però la inversió de la Generalitat no servirà sense l'aprovació de l'executiu espanyol.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Generalitat de Catalunya preveu invertir 245.000 euros per habilitar el Port de Palamós com a entrada Schengen. Tot i la previsió en el Pla d’Inversions 2019-2022, l’executiu espanyol encara no autoritza que el port sigui entrada a l’espai de lliure circulació europeu.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha explicat que l’objectiu és aconseguir que aquest port català sigui entrada a l’espai Schengen. Cal remarcar però que malgrat la preparació per part de l’executiu català serà el govern espanyol qui tingui l’última paraula. Calvet ha destacat que la manca de porta a l’espai Schengen també limita l’economia territorial.

La inversió de 245.000 euros al Port de Palamós però no és l’única que rebrà durant aquests propers tres anys. Com s’ha estipulat en el Pla d’Inversions 2019-2022; Palamós també rebrà 4,5 milions d’euros aproximadament per adequar els talussos i fer el projecte de reposició dels blocs de formigó. Finalment, la Generalitat també ha invertit diners en el port palamosí per adequar el dic de recer.

Una última acció prevista per Ports de la Generalitat és el traspàs dels ports gestionats a la Generalitat. D’aquesta manera, tots els ports que el govern també té adscrits passaran a pagar el cànon d’ús del litoral a l’executiu català i no al Ministeri de Foment. Entre aquests ports hi ha el de l’Escala, El Balís però també el de l‘Estartit i el de Marina Palamós, entre d’altres. La notícia de l’Espai Schengen arriba dies després de saber que el govern català autoritzarà el Port de Palamós com a port segur per l’acollida de refugiats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Arturo Pradas: “Per poder gestionar el municipi d’una manera eficient, la tecnologia ha de ser un primer plat”

El regidor de promoció econòmica de Calonge i Sant Antoni, Arturo Pradas, ens va visitar al Supermatí de dimecres passat per detallar-nos les jornades...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -