3.9 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

La Generalitat invertirà 245.000 euros per habilitar el Port de Palamós com a entrada Schengen

El Port de Palamós s'adaptarà per ser espai Schengen però la inversió de la Generalitat no servirà sense l'aprovació de l'executiu espanyol.

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

La Generalitat de Catalunya preveu invertir 245.000 euros per habilitar el Port de Palamós com a entrada Schengen. Tot i la previsió en el Pla d’Inversions 2019-2022, l’executiu espanyol encara no autoritza que el port sigui entrada a l’espai de lliure circulació europeu.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha explicat que l’objectiu és aconseguir que aquest port català sigui entrada a l’espai Schengen. Cal remarcar però que malgrat la preparació per part de l’executiu català serà el govern espanyol qui tingui l’última paraula. Calvet ha destacat que la manca de porta a l’espai Schengen també limita l’economia territorial.

La inversió de 245.000 euros al Port de Palamós però no és l’única que rebrà durant aquests propers tres anys. Com s’ha estipulat en el Pla d’Inversions 2019-2022; Palamós també rebrà 4,5 milions d’euros aproximadament per adequar els talussos i fer el projecte de reposició dels blocs de formigó. Finalment, la Generalitat també ha invertit diners en el port palamosí per adequar el dic de recer.

Una última acció prevista per Ports de la Generalitat és el traspàs dels ports gestionats a la Generalitat. D’aquesta manera, tots els ports que el govern també té adscrits passaran a pagar el cànon d’ús del litoral a l’executiu català i no al Ministeri de Foment. Entre aquests ports hi ha el de l’Escala, El Balís però també el de l‘Estartit i el de Marina Palamós, entre d’altres. La notícia de l’Espai Schengen arriba dies després de saber que el govern català autoritzarà el Port de Palamós com a port segur per l’acollida de refugiats.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies