6.3 C
Pals
Dilluns, 6 febrer 2023
- Publicitat -

La Generalitat defensa la legalitat dels POUM de la Costa Brava

La resposta arriba pocs dies després de la creació de la plataforma SOS Costa Brava que vol denunciar les diferents accions urbanístiques a la costa

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha defensat la legalitat dels POUM de la Costa Brava. Aquestes declaracions arriben dies després que es crees la plataforma SOS Costa Brava en un acte al municipi de Pals.

En una entrevista recollida per diversos mitjans, el conseller Calvet ha assegurat que estan d’acord amb els plantejaments dels ajuntaments. El Govern que representa estipula que “són correctes” i una vegada arribin, faran la seva comprovació urbanística. Un punt de vista totalment diferent al de la plataforma constituïda el passat dissabte.

Segons l’associació ecologista hi ha un “abús d’edificacions i infraestructures” i asseguren que passaran a l’acció i es lluitarà judicialment contra els projectes que encara no estiguin executats. També han reclamat la construcció d’un Conservatori del Litoral per protegir la zona paisatgística de la Costa Brava.

SOS Costa Brava presenta batalla contra la urbanització del territori

El conseller ha defensat que ja hi ha hagut una reducció important del sòl urbanitzable, apostant pels espais lliures. Tot i que defensa que des de la Generalitat estan segurs de la política urbanística. Ara per ara, assegura que s’ha de diferenciar entre els expedients. Tots els projectes que “s’ajustin a la legalitat urbanística s’han d’aprovar, sempre que estiguin justificats”.

Tot i que el conseller també recorda que hi ha llicències que només s’han d’aprovar per part del consistori municipal. Però si no s’ha fet una adjudicació correcte, s’iniciaria un contenciós. Ara però s’haurà de veure si hi ha un procés legal contra els diferents POUM de la Costa Brava.

Aquest dissabte passat SOS Costa Brava ha presentat la seva plataforma, juntament amb un manifest. Allà destaquen 21 casos urbanístics de dubtosa legalitat. Però en destaquen set que són els més flagrants. Quatre dels quals es troben a la comarca del Baix Empordà: POUM de Pals, la Pineda d’en Gori a Palamós, els Jardins de Cap Roig a Palafrugell i Aiguafreda a Begur.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Canvi de temps amb pluja, vent i ambient més fred

Vent de component nord-est, mala mar i pluja en dilluns amb una temperatura màxima molt més baixa que els dies anteriors.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -