12.8 C
Pals
Dijous, 2 febrer 2023
- Publicitat -

La Generalitat no veu clar l’actual projecte de remodelació del camí de ronda de Palamós

L'informe del Departament de Territori i Sostenibilitat ha posat de relleu que "cal evitar" la pèrdua del paisatge existent i qüestiona alguna de les construccions

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha elaborat un nou informe on es posa en dubte l’actual projecte de remodelació del camí de ronda de Palamós. Segons ha informat el Diari de Girona, l’escrit adverteix que “cal evitar la pèrdua del relleu i del paisatge existents a la zona, i no veu clares algunes de les construccions que hi ha previstes al llarg del nou traçat”. És per aquest motiu que reclamen que les instal·lacions d’elements artificials com cadires, bancs, panells informatius o fites haurien de “ser mínimes”. De fet, posen l’accent en que es ressalti “la naturalitat de l’hàbitat i no la creació d’un paisatge urbà”.

Altrament, aquest informe recorda la importància que les accions que es proposin a la zona han de buscar un equilibri, ja que “l’entorn manté un grau elevat de naturalitat”. Exigeix, també, que no se supeditin a “l’interès de l’ús públic en detriment dels interessos de conservació i de preservació de les característiques naturals de l’entorn i de la seva funcionalitat com a hàbitat”.

Finalment, una altra de les advertències fa referència a les baranes que tenen intenció de col·locar. El text considera que és necessari buscar un disseny “més coherent amb l’entorn, més orgànic i que segueixi la corba que fa el camí de ronda”. Aquest no és el primer informe que qüestiona el projecte. Exactament, fa poques setmanes se’n va conèixer un altre que advertia del perill que patien algunes espècies de fauna existents, com el corb marí emplomallat que està en perill d’extinció, durant el recorregut.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un home resulta il·lès a causa d’un foc a Mont-ras

Els Bombers van rebre l'avís del foc a Mont-ras a les 9:53.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -