3.9 C
Pals
Dissabte, 28 gener 2023
- Publicitat -

Santa Cristina instal·larà un radar mòbil per controlar les infraccions per excés de velocitat

Abans de posar-los en marxa, la Policia Local ha iniciat una campanya d'informació i conscienciació per a la ciutadania

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Santa Cristina d’Aro tindrà un radar mòbil amb làser per controlar les infraccions per excés de velocitat al municipi i, conseqüentment, millorar la seguretat de les vies, sancionar a els infractors per incomplir els límits de velocitat i donar resposta a les demandes veïnals. A banda del radar, l’acció policial es complementarà amb la instal·lació de ressalts en punts estratègics on sovint se superen els límits de velocitat establerts.

Per tal que la ciutadania i els conductors n’estiguin al corrent, els agents de la Policia Local han iniciat una campanya d’informació i conscienciació a través de dues senyals pedagògiques que indiquen la velocitat dels vehicles. A més a més, també es vol crear un mapa cinemomètric per saber quines són les vies amb més trànsit i on es produeixen més infraccions. “Volem determinar els punts, dates i hores per fer els controls de radar”, expliquen des de la Policia Local.

El municipi ja té, amb aquest, dos senyals pedagògics. Amb aquests dos, la Policia Local està treballant en dues direccions que després es complementaran. La primera és impulsar una campanya d’informació i conscienciació per a la ciutadania pel que fa als límits de velocitat al nucli urbà i, per l’altre, elaborar un mapa per localitzar els “punts calents” i treballar per erradicar-ho. Els senyals s’han instal·lat com a mínim 15 dies amb alternança estacional: estiu, hivern, Setmana Santa…

Després de realitzar el mapa i la campanya, la Policia començarà a fer controls de velocitat amb radar. El cap de la policia de Santa Cristina ha explicat que “és un Aparell dissuasiu per lluitar contra a els conductors imprudents i, per tant, reduir les probabilitats d’accidents”. També ha afegit que “els conductors responsables no han de patir gens, però sí a els irresponsables, que ara estaran més controlats”.

El radar té un sistema autònom i portàtil que combina la detecció de velocitat per làser, la imatge digital i l’arxiu de dades. Podrà funcionar de dia i de nit i el seu àmbit d’actuació és de 100 metres per cada banda.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Globalsessions – 28 gener 2023

1. Becky Hill - Heaven (Radio) 2. VASSY Bingo Players Disco Fries - Pieces (Giiants Remix) 3. Kolidescopes - White Lies...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -