23.9 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

Gerard Cortés: ” Presentem el nostre primer videoclip produit amb intel·lgència artificial”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Gerard Cortés: " Presentem el nostre primer videoclip produit amb intel·lgència artificial"
Loading
/

El grup pop-rock Sotrac ha publicat el seu nou single Herois, un petit avançament de què que serà el seu tercer àlbum Herència amb un videoclip fet amb intel·ligència artificial. Al Supermatí d’avui ens ha visitat el guitarrista del grup, Gerard Cortés, que ens ha avançat quin va ser el motiu per recórrer a la tecnologia, així com alguns detalls del nou tema i del seu pròxim disc.

Un dels motius pels quals van decidir utilitzar IA per reflectir “el món que rep la nostra generació i el que deixarem nosaltres, cap on anem”, destaca Cortés. D’altra banda, aquest recurs facilita que els nous grups emergents, com el cas de Sotrac, puguin estrenar-se dins el mercat amb un ventall més ampli de possibilitats més econòmiques i alhora a l’alçada d’altres grans produccions.

L’experiència amb la tecnologia ha estat bona, ha afirmat Cortés, i amb menys d’una setmana han aconseguit 15.000 visualitzacions a YouTube al nou tema. Inspirat en la superació de qualsevol persona, després de 2 anys d’incubació el single ha sortit a la llum sota el títol Heroi acompanyat d’un videoclip realitzat amb intel·ligència artificial.

 

Fragment del videoclip artificial del tema 'Herois'
Fragment del videoclip artificial del tema ‘Herois’ | SOTRAC

Aconseguir dominar la tecnologia per realitzar el videoclip, detalla Cortés, “ha requerit moltes hores de mirar Youtube, informar-te i comptar d’un ordinador potent”, però compensa amb la visibilitat que aconsegueix. D’atra banda, el grup està treballant per realitzar altres videoclips de cançons del disc amb la mateixa eina.

El nou disc, Herència, una experiència de pop-rock clàssic amb tocs moderns, ja té data de publicació. El 13 d’abril s’estrenarà a través de les plataformes i el 19 d’abril oferiran la primera experiència en directe a La sala Mirona de Girona.

Sotrac ja té algunes dates de concerts confirmades, entre ells al festival Macroclima de Camprodon. A més, ha avançat, en exclusiva, que tindran algunes actuacions programades al Baix Empordà.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios