28.5 C
Pals
Dijous, 11 agost 2022
- Publicitat -

Govern i Diputació reprenen les tasques de desplegament de fibra òptica als municipis gironins

Es preveu que les obres de connexió dels 890 km que falten a la demarcació estiguin enllestides en 3 anys

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Govern juntament amb la Diputació gironina han reprès les tasques de connexió de fibra òptica als municipis de la demarcació. Es tracta de 890 km de cablejat que es desplegarà a través de les carreteres. El conseller de polítiques digitals, Jordi Puigneró, va concretar el dijous en roda de premsa que enllestiran el desplegament el 2023.

Fins ara s’han instal·lat 512 km de cablejat i s’han unit 6 de les 8 capitals de la demarcació. A la Bisbal la fibra òptica ja va arribar el maig de l’any passat, en un tram de 13 km connectat amb Palafrugell. De fet, molts municipis de l’Empordà ja compten amb aquest sistema. A Begur està previst que la fibra comenci a funcionar a finals d’any.

Així, només falta per connectar Puigcerdà i Banyoles, que segons el conseller s’ annexaran a la xarxa el 2020 i ja estan en curs. Són 30 els municipis que ja en disposen del total dels 221 de la província.

La xarxa de fibra també arribarà als 90 polígons industrials de la demarcació. Fins ara només 4 disposen d’aquesta connexió. Puigneró va indicar que el procés de connexió està estretament lligat a facilitar el desenvolupament d’empreses tecnològiques al país.

El fet de que la majoria de municipis tinguin titularitat municipal o de la diputació ha dificultat el desplegament de la xarxa i ha obligat el Govern a col·laborar amb ens locals i entitats municipalistes. De les resultes, va sorgir fa un parell d’anys el Pacte Nacional per la Societat Digital.

El conseller va explicar la importància de dotar tots els municipis del territori amb les capitals. La mesura és un pas endavant, segons Puigneró, per afrontar amb èxit la “revolució digital” amb garanties d’èxit. A més, va afegir que els 4000 km de fibra previstos arreu del país permetran una societat comunicada i amb “igualtat d’oportunitats” entre els ciutadans.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les noves mesures energètiques preocupen els comerciants del Baix Empordà

Les noves mesures d'estalvi energètic, que marquen la temperatura mínima per l'aire condicionat als 27 graus i obliguen a apagar els llums dels aparadors a partir de les deu de la nit, han entrat en vigor aquest dimecres 10 d'agost. Unes mesures que els comerços del Baix Empordà entomen amb certa hesitació i escepticisime
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -