21.4 C
Pals
Diumenge, Setembre 15, 2019
  • Notícies

Govern i oposició xoquen pel contracte pont de les escombraries

Guíxols des del Carrer va anunciar que ho portaran als serveis jurídics de Catalunya en Comú per estudiar "quines responsabilitats legals es deriven"

El més llegit

José Luís Vila de Ciutadans de Platja d’Aro ha sol·licitat la baixa d’afiliat

Diu que ho fa "per motius personals", però igualment seguirà sent regidor com a independent

Detenen un clan familiar que falsificava productes pel top manta des de Torroella i Ullà

Una operació policial de la Policia Espanyola ha acabat amb la detenció de tres persones d'una mateixa família, i dues més investigades, que, presúmptament, importaven i produien productes de roba i complements falisificats que es dedicaven al top manta i a basars

Lluís Puig després de les amenaces de mort: “Nosaltres, a ‘lo’ nostre”

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha rebut aquest divendres diverses amenaces de mort en forma de pintades

Tornen a despenjar l’estelada de la rotonda de Palamós

És la quarta vegada que aquesta estelada pateix els efectes de les brigades espanyolistes

Submarinistes voluntaris netejaran el fons marí de Calella i Llafranc

L'any passat es van recollir més de 35 quilos de residus a Calella i Llafranc, aprofitant el dia també es vol conscienciar de la conservació marítima
Avatar
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.

L’actual Govern de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i els partits de l’oposició van protagonitzar un tens debat al voltant del nou contracte pont d’escombraries que ha signat l’Executiu. La vigència d’aquest contracte està establerta fins l’adjudicació del servei, a través de la licitació que ha anunciat l’alcalde Carles Motas.

L’empresa que ho gestiona actualment és CESPA. El contracte es va esgotar fa dos anys, quan aleshores es va acordar una pròrroga d’un any. Una vegada es va acabar, es va realitzar una pròrroga per un termini de 365 dies. Davant d’uns canvis en la normativa de la llei de contractació pública, Motas ha explicat que això “ha fet enrere la feina feta” i, per tant, no van considerar “oportú” fer la licitació amb plecs vàlids per la normativa antiga. Com que la pròrroga s’acaba aquest mes, i encara no es pot fer l’adjudicació, l’equip consistorial va passar per Ple un contracte pont que concedeix el servei a CESPA fins que es resolgui la situació.

Tota l’oposició va votar-hi en contra i van atacar a l’Executiu dient que “els carrers estan molt bruts”, tal com ja havia fet anteriorment Guíxols des del Carrer. Per la seva banda, Aniol Negre, de la CUP, va instar a Motas a “avançar en l’ecologisme” i creu que la millor opció seria “remunicipalitzar el servei”.

Aquesta línia la va subscriure Albó (MES), que a més va considerar que el servei “s’encareix més”.

Jordi Lloveras, de Guíxols des del Carrer, va explicar en mitja hora les “dificultats i problemàtiques” derivades d’aquest contracte. A parer dels comuns ganxons, la gestió de residus és “pèssima” per l’augment de la seva generació i diuen que a Sant Feliu cada vegada es recicla menys.

A més, Guíxols des del Carrer va anunciar que traslladaria la situació als serveis jurídics de Catalunya en Comú perquè consideren que “està fora d’aixopluc legal”. Denuncien que es fa aquest contracte amb un sobrecost de 650.000 euros.

La rèplica la va fer Jordi Vilà, el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament i cap de llista d’ERC. Vilà va explicar que no volen col·locar al consistori en la “il·legalitat” i que “la manca d’alternatives venia de l’anterior Govern”.

Últimes notícies

The Guardian publica un rànquing dels millors àlbums del segle XXI

El prestigiós diari britànic The Guardian, a les acaballes de la segona dècada d’aquest segle XXI, ha publicat un llistat dels millors discs d’aquests últims 20 anys segons un jurat d’uns 45 crítics. Aquests crítics, molt fiables segons Guardian, han enumerat els seus 20 àlbums preferits publicats entre el 2000 i el 2019 (inclòs) per veure quina era…

JxCAT alerta que no es compleix el contracte de gestió de la zona blava a Torroella

El grup municipal de JxCAT de Torroella de Montgrí ha denunciat que hi ha un incompliment de les condicions que estipula la plica d'adjudicació del servei de la zona blava del municipi

Instal·len plaques fotovoltaiques per l’autoconsum de l’Auditori Espai Ter

L'energia sobrant es destinarà a un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics davant l'Auditori Espai Ter

Més notícies