12.2 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Guia per votar a les eleccions del 14 de febrer

L’horari de votació serà l’habitual, de 9 a 20 h, tot i que la Generalitat fa diverses recomanacions per distribuir els votants durant tota la jornada.

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

El CSIF demanda l’ajuntament de St. Feliu de Guíxols

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha actuat per defensar un funcionari a qui no se li reconeix la tasca de suplència

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El diumenge 14 de febrer se celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya, per a les quals s’han pres mesures extraordinàries de seguretat per evitar els contagis de Covid-19. Cal que la població les tingui clares per minimitzar els riscos i que els comicis es puguin desenvolupar amb normalitat.

L’horari de votació serà l’habitual, de 9 a 20 h, tot i que la Generalitat fa diverses recomanacions per distribuir els votants durant tota la jornada. Són les següents:

. Els col·lectius de risc votaran preferentment durant les tres primeres hores de la jornada electoral, és a dir, de les 9 a les 12 h.

. Els votants no pertanyents als col·lectius de risc i que tampoc estiguin en quarantena votaran preferentment a la franja de les 12 a les 19 h.

. Els col·lectius de persones en quarantena (contagiats, contactes estrets i sospitosos) votaran durant la darrera hora de la jornada electoral, és a dir, de les 19 a les 20 h.

A més, es prendran les següents mesures preventives:

. Es recomana dur el vot preparat de casa per votar, a fi i efecte de minimitzar el temps d’estada dins el local electoral.

. Els votants exhibiran el seu DNI de tal manera que els membres de la mesa en puguin veure les dades necessàries; els membres de la mesa no tocaran en cap cas el document.

. Els membres de la mesa no tocaran el sobre de votació, però sí que seran els que retiraran el paper que tapa l’urna.

. Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d’alta seguretat. Durant el recompte, es farà ús de la mascareta FFP2 i de guants d’un sol ús.

. Els lavabos només els podran utilitzar els membres de la mesa i el personal acreditat.

. Durant la jornada electoral, els locals s’han de netejar amb la regularitat pautada tècnicament per l’autoritat sanitària.

. Les portes d’accés romandran sempre obertes. També es deixaran les finestres obertes tota la jornada electoral, sempre que sigui possible, per afavorir la ventilació.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Consell Comarcal impulsa nous convenis d’arquitectura pels ajuntaments més petits

Aquest nou servei dona cobertura a aquells consistoris que, per la seva petita dimensió, no disposen d’oficines tècniques pròpies.

Altres notícies