7.2 C
Pals
Divendres, 2 desembre 2022
- Publicitat -

La conselleria de Drets Socials destinarà 6,8 milions d’euros per la rehabilitació d’habitatges al Baix Empordà

El nou programa de Barris permetrà dur a terme obres per millorar l'accessibilitat de l'edifici o de la degradació física de l'edifici, i actuacions d'urbanització o millora de l'entorn

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La conselleria de Drets Socials, liderada per Violant Cervera, destinarà 6,8 milions d’euros per a la rehabilitació d’habitatges a diferents municipis del Baix Empordà. Es tracta d’una convocatòria finançada amb fons Next Generation per actuacions destinades a la rehabilitació d’edificis d’habitatges amb criteris d’eficiència energètica. El departament invertirà en total 97 milions d’euros per millorar 100 barris de 38 municipis de tot Catalunya.

També podran dur-se a terme obres per millorar l’accessibilitat, com la instal·lació d’ascensors, o la degradació física de l’edifici. A més, es podran realitzar actuacions d’urbanització o millora de l’entorn, com noves infraestructures de sanejament i millora de les zones verdes i/o zones comunitàries. Així mateix, també se subvencionarà la creació d’oficines de rehabilitació en els mateixos barris per tal de facilitar la gestió de les actuacions programades.

Concretament, s’invertiran 1,1 millions d’euros a Torroella de Montgrí, 1,3 milions d’euros a Palamós, 2,1 a Palafrugell i 2,3 a Sant Feliu de Guíxols. A la província de Girona en total s’hi destinarà una dotació per valor de més de 18 milions d’euros en 10 municipis.

El percentatge subvencionable de la inversió va directament relacionat amb la millora en l’estalvi energètic. Així, quan la reducció del consum sigui igual o superior al 30%, s’atorgarà un 40% de subvenció (amb un màxim de 8.100 euros/habitatge); quan la reducció del consum sigui igual o superior al 45% s’atorgarà el 65% de subvenció (un màxim de 14.500 euros/habitatge); i quan la reducció del consum sigui igual o superior al 60% s’atorgarà un 80% de subvenció (un màxim de 21.400 euros/habitatge). Les famílies en situació vulnerable podran rebre subvencions de fins al 100%.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -