21.2 C
Pals
Dijous, 6 octubre 2022
- Publicitat -

Palamós és un dels finalistes al premi “Millor poble marítim de l’any” de Prensa Ibérica

Aquest guardó és una iniciativa del grup Prensa Ibérica.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El municipi de Palamós ha estat escollit com a finalista als premis Poble de l’Any. Aquest guardó és una iniciativa del grup Prensa Ibérica, juntament amb les seves capçaleres a Catalunya: El Periódico, Diari de Girona, Regió 7 i Empordà. Aquest premi reconeix totes aquelles activitats i projectes que fomentin el desenvolupament local en quatre àmbits concrets: el cultural, l’agrícola, el tecnològic i el marítim.

La candidatura palamosina és precisament per a aquesta darrera categoria, com a “Millor poble marítim de l’any”, per a la qual ha estat escollida per part d’un jurat entre els diversos municipis catalans que s’hi havien presentat, i ara ja s’ha obert el període de votació popular per tal que sigui la ciutadania la que trii entre els tres pobles finalistes que opten a aquest premi, i que a banda de Palamós, també hi ha els municipis gironins de Tossa de Mar i de l’Escala. La votació popular s’allargarà fins el dia 22 de setembre i es pot fer a través de la página web del concurs.

Palamós, un poble marítim

L’aval de Palamós és la seva pròpia realitat i història, vinculada sempre amb l’activitat marítima centrada en el seu port. L’origen del municipi està lligat directament amb el vincle marítim, quan el 1277 el rei Pere II el Gran crea un port reial en el qual recalar els seus vaixells. És per això que el 1279 es funda el municipi, per tant port i poble inicien la seva història al mateix moment.

Actualment, el port de Palamós és la porta marítima de les comarques de Girona, amb una dimensió comercial, pesquera i turística, destacant la importància del trànsit de mercaderies i l’estada de creuers turístics, convertint Palamós en la segona destinació de creuers a Catalunya, només per darrere de Barcelona.

El port de Palamós també té una dimensió cultural i en aquest àmbit cal fer especial menció al Museu de la Pesca, situat en un antic rafal portuari, és el primer museu dedicat a aquesta temàtica de la Mediterrània. O bé l’Espai del Peix, una aula de formació i aprenentatge per a descobrir la qualitat i la diversitat de la cuina marinera elaborada amb peix desembarcat al port de Palamós.

A més, és un port que permet una amplia activitat espoortiva i amb diverses propostes culturals com la fira “Palamós Terra de Mar”. També cal destacar la dedicació dels restaurants dle municipi a la costa, ja que la oferta gastronòmica es basa, principalment, en la pesca i l’elaboració de plats tradicionals d’un poble pesquer.

Des de Palamós es treballa perquè el litoral sigui un dels elements referents del municipi, i en els darrers anys s’han executat projectes mitjançant els quals s’han pogut materialitzar, entre altres, la millora d’espais naturals litorals com Castell, o bé la restauració i millora de la principal secció del camí de ronda de Palamós. Cal destacar, també, que a finals de 2019 el municipi de Palamós va ser guardonat amb el distintiu turístic de “Vila Marinera”, de l’Agència Catalana de Turisme, per ser una població litoral que conserva la cultura lligada al mar.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Una producció rodada a l’Empordà es converteix en la primera d’Europa en finançar-se amb NFT

El llargmetratge 'Calladita' està protagonitzat per Ariadna Gil, Luis Bermejo i Paula Grimaldo
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -