23.9 C
Pals
Dilluns, 3 octubre 2022
- Publicitat -

L’Oncolliga Girona posa en marxa un nou servei d’assessorament en nutrició i càncer

L'objectiu és donar pautes personalitzades de nutrició per millorar la qualitat de vida dels afectats per la malaltia i promoure la salut

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Fundació Oncolliga Girona posarà en marxa el pròxim mes d’octubre un nou servei d’assessorament personalitzat en nutrició i càncer dirigit a persones afectades per la malaltia. L’objectiu és ajudar els afectats a millorar la seva qualitat de vida i promoure hàbits alimentaris saludables que reverteixin en la seva salut i el seu benestar. El nou servei anirà a càrrec d’Olga Esparch, especialista en salut integrativa, i s’oferirà el primer i tercer dijous de cada mes de  9 h a 14h, presencialment a la seu d’Oncolliga a Girona i també online. El servei constarà de cinc visites per pacient a un preu simbòlic de 15 euros cadascuna, ja que es considera que aquest número de sessions és suficient per interioritzar i consolidar els nous hàbits.

Les sessions seran totalment personalitzades i els pacients aprendran quins són els aliments més idonis en el procés de la seva malaltia, com confeccionar un menú segons les seves necessitats personals i de salut, disminuir els efectes secundaris dels tractaments a través de l’alimentació, millorar el sistema digestiu i immunitari i entendre la importància de la nutrició i el càncer. “Si coneixem com funciona el nostre organisme i quina funció tenen els aliments, ens serà fàcil adquirir uns hàbits que facin realitat la nostra millora en la  salut”, ha explicat Esparch.

El nou servei de nutrició se suma a la llista de serveis assistencials que l’Oncolliga ofereix als pacients de càncer de les comarques gironines amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida durant el procés de la malaltia. Alguns d’aquests serveis, com l’atenció psicològica, la llar-residència, el préstec de material específic i la fisioteràpia a domicili, estan disponibles des de fa més de vint anys, i d’altres s’han anat incorporant de manera progressiva, en funció de les necessitats que s’anaven detectant a cada moment: drenatge limfàtic, estètica oncològica, banc de perruques, gimnàs i marxa nòrdica, neteja de la llar o assessorament legal.

L’entitat, que actualment compta amb 2.100 socis i 84 delegacions repartides per tota la demarcació, treballa també amb els infants i adolescents en la prevenció i la promoció d’hàbits saludables i col·labora en la investigació sobre el càncer donant suport a diferents grups de recerca.

“A Oncolliga hem anat creixent per cobrir les necessitats dels malalts oncològics que anaven apareixent i en aquests moments ens semblava important omplir aquest buit. El lligam entre nutrició i bona salut és important per a tothom i per al malalt de càncer encara ho és més”, ha explicat  la presidenta d’Oncolliga Girona, Paqui Badosa.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La palafrugellenca Bolsova confirma el seu bon moment al torneig de Sant Sebastià

Aliona Bolsova, que la setmana passada ja va guanyar el torneig de Sèrbia (feia 4 anys que no aixecava cap títol), va arribar aquest cap de setmana fins a la final de l’Open de Sant Sebastià, i només l’austríaca Julia Grabher la va privar de la victòria
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -