Habitatge, Passeig Marítim i turisme: el debat electoral de Castell-Platja d’Aro

Els candidats a l'alcaldia de Castell-Platja d’Aro han visitat els estudis de Ràdio Capital per parlar cara a cara d'alguns dels temes més rellevants del present i futur del municipi. Han assistit al debat l'actual alcalde, Maurici Jiménez (PSC); Imma Gelabert (Junts per Catalunya), Montse Rovira (ERC), Adrià Tauler (Som - Tots per l’Empordà), Pedo Torres (La Vall d’Aro En Comú), Carlos Sibils (Centrem), Aitor Tendero (Partit Autònoms) i Joan Giraut (Bloc Nacionalista de Catalunya). 

- Publicitat -

Els candidats a l’alcaldia de Castell-Platja d’Aro han visitat els estudis de Ràdio Capital per parlar cara a cara d’alguns dels temes més rellevants del present i futur del municipi. Han assistit al debat l’actual alcalde, Maurici Jiménez (PSC); Imma Gelabert (Junts per Catalunya), Montse Rovira (ERC), Adrià Tauler (Som – Tots per l’Empordà), Pedo Torres (La Vall d’Aro En Comú), Carlos Sibils (Centrem), Aitor Tendero (Partit Autònoms) i Joan Giraut (Bloc Nacionalista de Catalunya). 

El debat va girar al voltant de tres temes principals: la falta d’habitatge per a joves, temes urbanístics i la gestió del turisme. En començar, però, els candidats també van fer una valoració crítica de l’anterior mandat, que alguns van qualificar de “decepcionant”. Tot i això, Maurici Jiménez va recordar la dificultat d’aquests anys, primer amb les destrosse del Glòria i després amb l’arribada de la pandèmia.

Habitatge

L’habitatge va ser un dels grans temes del debat. 

Aitor Tendero, de Partit Autònoms, creu que cal crear habitatge de protecció oficial. A més, explica que ell mateix, com a jove, ha viscut la dificultat de trobar pis. 

Segons Imma Gelabert, un dels grans problemes és que molts joves es veuen obligats a marxar fora del municipi a viure. Per això, també creu que cal ajudar a la població jove en aquest sentit. 

Pel que fa a habitatge, Montse Rovira d’ERC també va estar d’acord en què cal treballar en polítiques d’habitatge. Com els altres candidats, creu que s’han de buscar maneres d’incentivar a propietaris de pisos buits i donar solucions a la gent jove i la gent gran- 

Urbanisme

Amb molts projectes sobre la taula i un d’especialment rellevant, la reforma del Passeig Marítim, l’urbanisme va ser una de les altres línies centrals del debat. Alguns candidats, com Adrià Tauler, van remarcar la importància d’iniciar la reforma del Passeig. A més, Tauler va parlar d’altres projectes com la construcció d’una nova piscina municipal a s’Agaró. 

Altres candidats, com Imma Gelabert, també van estar d’acord en què el passeig necessita una “renovació cabdal”. Joan Giraut també va assegurar que cal “un pla de xoc de forma immediata per reformar el passeig”. 

En canvi, altres com Pedro Torres o Montse Rovira van recordar que, tot i que la reforma és necessària, s’ha de fer bé, i no ràpidament. 

Parlant d’urbanisme, també es va parlar d’altres projectes. Maurici Jiménez va apuntar que altres prioritats són la nova llar d’infants a Castell d’Aro i la restauració del camí de ronda fins a Calonge. 

Turisme

És evident que Castell-Platja d’Aro és un dels municipis del litoral del Baix Empordà que rep més turisme al llarg de l’any. És per això que és important saber quin model turístic defensen els candidats.

Tant Pedro Torres com Imma Gelabert volen potenciar el turisme esportiu com a forma de desestacionalitzar el turisme. Un punt de vista compartit per Carlos Sibils (de Centrem), que va parlar de “turisme de qualitat). 

Per la seva banda, Joan Giraut va assegurar que cal crear una nova figura a l’Ajuntament, un “cap de marketing”. També es va mostrar d’acord amb els candidats que aposten per afavorir el turisme esportiu. 

A tot això, Maurici Jiménez va voler destacar que el municipi té un Pla estratègic de Turisme que s’ha fet de la mà d’entitats i grups municipals que serveix com a full de ruta en l’aspecte turístic. Per altra banda, va apuntar alguns àmbits de treball pel futur. 

Ràdio Capital està fent una cobertura exhaustiva de les eleccions municipals 2023, que es completarà el mateix dia 28 de maig amb un programa especial seguint la jornada electoral. 

- Publicitat -