4.5 C
Pals
Dilluns, 27 Gener 2020

Han Solo: Una historia de Star Wars (sense espòilers)

El més llegit

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

El baix-empordanès Enric Auquer guanya el Goya al millor actor revelació

L'actor de Verges Enric Auquer guanya el Goya al millor actor revelació i el dedica a totes les antifeixistes del món.

Un centenar de voluntaris netegen les platges de Palamós

Prop d'un centenar de persones van participar ahir en la neteja de les platges de Palamós després dels efectes...

VÍDEO: El temporal Glòria es menja la sorra de Calella de Palafrugell

Els passejos marítims de molts municipis estan tancats, pel perill de les fortes onades. Un dels casos és el de Calella de Palafrugell, on l'aigua ha arribat fins les cases i s'ha menjat la sorra

Ullà es connecta a l’aigua de Torroella

Aquesta aigua continua sense ser potable: no es pot beure ni cuinar amb ella, però sí dutxar-se, rentar la roba o els estris de cuina
Ignasi Arbat
Ignasi Arbathttp://www.ningunoesperfecte.cat/
Presentador i director del programa "Ningú no és perfecte"
Segon spin-off de la saga després de Rogue One i quarta pel·lícula d’Star Wars del cànon Disney. És Han Solo: Una historia de Star Wars una bona pel·lícula? Afirmo rotundament que sí. És la millor que les tres anteriors? També, i ho explicaré a continuació. 
Han Solo: Una historia de Star Wars és fonamentalment un western. Una versió d’Star Wars passada per l’univers Firefly. El guionista Lawrence Kasdan no només ha estat darrere el guió dels episodis V, VI i VII, també és el guionista i director del millor western dels 80, Silverado, que comptava amb un repartiment extraordinari de mitjans d’aquella dècada. És tan western que hi trobem elements vistos mil-i-una vegada en el gènere com l’atracament a un tren, la típica escena de la foguera, una partida de cartes en un “saloon”, una escena d’explosions en una mina i un duel rodat com una autèntica i pura pel·lícula de l’oest.
Kasdan no ha volgut inventar gairebé res per aquesta pel·lícula i té molt del que avui en dia anomenem fan service, que consisteix a plasmar en pantalla molts dels moments de la biografia de Han Solo que se’ns havien explicat en les anteriors pel·lícules. I si per això no fos suficient, Kasdan rescata elements de Legends, el que anteriorment s’anomenava univers estès, per dotar de més cohesió l’origen d’un dels personatges més estimats d’Star Wars. Kasdan també s’atreveix, ni que sigui només en una menció, sobre les qüestions morals del que fan els soldats de l’Imperi en els planetes que conquereixen.
Han Solo no és una pel·lícula de jedis i força, però és molt Star Wars. Per primera vegada prenen protagonisme aquells baixos fons que estaven a la saga com a rerefons i passen a ser l’únic escenari d’aquesta pel·lícula. Veure el submón en què es mouen els contrabandistes era una de les coses que ens devien les pel·lícules d’Star Wars.
Entre els nous personatges trobem el malfactor Tobias Beckett, que interpreta Woody Harrelson que no deixa fer el paper de sempre de Woody Harrelson i que aquí queda molt bé, la seva sòcia, Val, que interpreta Thandie Newton, el cap criminal Dryden Vos, interpretat per Paul Bettany, i Qi’ra, una vella coneguda del protagonista encarnada per Emilia Clarke. Qui realment es mereix totes les crítiques en una interpretació que justeja és Clarke que no està a l’altura de la dualitat que requereix el seu personatge. Clarke està molt bé com a mare de dracs, però és incapaç de ser creïble en un paper diferent. La pròxima vegada que li posin el coach a ella. Després us explico això del coach.
Entre els personatges ja coneguts trobarem a Chewbacca, Lando Calrissian, interpretat per Donald Glover, que dóna a Lando una nova dimensió a la ja vista a L’imperi contraataca i El reton del Jedi. El to burlesc li escau a la perfecció i el cert és que té molt bona química amb Han Solo. Acabo amb Han Solo, interpretat per Alden Ehrenreich, que no aconsegueix fer-nos oblidar a Harrison Ford. Ehrenreich no és pas un mal actor, de fet el seu Solo el treu prou bé, però en tota la pel·lícula he estat incapaç de veure-li res que em recordi a Ford. Sense cap mena de dubte el càsting ha estat un error, però qualsevol actor que s’hi hagués posat, per més bo que fos, hagués estat un error només pel fet de no assemblar-se o no saber imitar a Harrison Ford com a Han Solo. 
Pel que fa a la direcció, només puc fer que aplaudir davant la tasca de Ron Howard. El que ha aconseguit en temps rècord és brillant. No tinc cap dubte que ha arreglat i ha convertit en una bona pel·lícula el que era el desastre de Lord i Miller.
Sobre la banda sonora, un excel·lent. John Powell ha compost uns temes sensacionals, però cal posar-se genolls davant el leitmotiv de John Williams que saldat un deute, ja que Solo era l’únic personatge principal de la saga sense leitmotiv
Han Solo és una pel·lícula senzilla, honesta i entretinguda. Una bona pel·lícula de la saga, la millor del cànon Disney que corre el perill de passar injustament desapercebuda. Una barreja d’space opera, western i cinema d’aventures, escrita amb solidesa i dirigida amb veterania i mà ferma. 
I després d’explicar tot això, per què ha estat un fracàs en taquilla? El primer que ens pot passar pel cap és la data poc idònia, per massa propera a Vengadores: Infinity War i Deadpool 2. Les persones som animals de costums i en els darrers anys ja estem mentalitzats que per Nadal toca una pel·lícula d’Star Wars. Segon, per tota la problemàtica que ha existit en el rodatge i els problemes amb els primers directors, Phil Lord i Christopher Miller. Tercer, per l’oposició dels fans de substituir a Harrison Ford per Alden Ehrenreich. Més delicte té la cosa quan aquesta setmana hem sabut que Lord i Miller van fer un càsting a Anthony Ingruber, que era qui volien els fans i que hagués estat un Han Solo perfecte. Els rumors de Hollywood no s’aturen i afirmen que Ehrenreich comptava amb la benedicció d’Steven Spielberg. Sembla que quan es va fer el càsting a Ingruber ja estava decidit que seria Ehrenreich, i que tot va ser un paperot per fer creure als fans que els tenien en compte. El cas és que Lucasfilm va demanar a Ehrenreich una cosa que no sabia fer, que era imitar a Harrison Ford, i que no van escollir a Ingruber perquè se suposa que només sabia a imitar a Harrison Ford. Incomprensible. No s’ha de menysprear als fans en aquest tipus de decisions ja que et poden enfonsar la pel·lícula. Zachary Quinto va ser una proposta dels trekkies per interpretar a Spock i mai ha estat qüestionat. Tots sabem l’opinió dels fans sobre el càsting de la pel·lícula de Los Cuatro Fantásticos de Josh Trunk i com va acabar la cosa. I quart i últim, la mala opinió general dels fans respecte a les noves de pel·lícules produïdes per Disney que no han acomplert les expectatives. Aquest conjunt de coses han fet que ningú esperés amb ganes Han Solo i que fins i tot, havent rebut bones crítiques i havent deixat gran part dels fans contents, la pel·lícula ha fracassat i el tot s’hi val de Disney amb Star Wars, donant per fet que la gent l’anirà a veure igualment, ja no és cert. 
Sobre la pel·lícula, no vull explicar res més per no revelar res important. En tot cas, un recomano l’especial amb espòilers que vam gravar la setmana passada al Ningú no és perfecte. Gairebé dues hores de Han Solo amb tot l’interessant sobre la pel·lícula, que és molt, i que no podem explicar aquí sense descobrir res. El trobareu aquí: http://www.ivoox.com/26265521.

Últimes notícies

Gairebé un miler de persones participen en la neteja de la platja de l’Estartit

Els efectes del temporal continuen afectant als veïns i veïnes de sectors com Griells

Reoberta la carretera que va d’Ullà a Verges

S'adverteix, però, que els usuaris circulin amb precaució perquè "en determinades zones encara pot quedar alguna bassa d'aigua"

Desactivat el pla Inuncat per la normalització dels cursos dels rius i la millora de la metereologia

Protecció Civil de la Generalitat dona per finalitzada la fase d'ALERTA del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT), un cop els cabals dels cursos fluvials van tornant a la normalitat i es troben fora de perill.

Un centenar de voluntaris netegen les platges de Palamós

Prop d'un centenar de persones van participar ahir en la neteja de les platges de Palamós després dels efectes que va causar el temporal...

Ullà es connecta a l’aigua de Torroella

Aquesta aigua continua sense ser potable: no es pot beure ni cuinar amb ella, però sí dutxar-se, rentar la roba o els estris de cuina

Més notícies