En Miquel Curanta és el codirector de Ràdio Capital i és el director del Club TR3SC

Divendres passat, el Conseller de Territori i Sostenibilitat, el Sr. Josep Rull, va ser a la Bisbal. Es va reunir amb un munt d’alcaldes de la comarca i va comprometre’s a invertir fins a 20 milions d’euros en quatre anys.

No cal dir que ens agrada poder donar notícies com aquesta. Però a més d’explicar la notícia, ens hauria agradat poder-li preguntar a l’honorable conseller sobre diversos temes al respecte. D’entrada, li preguntaríem si aquesta inversió està garantida. Cal no oblidar, que el senyor Rull forma part d’un govern que té data de caducitat i per tant, sembla fàcil comprometre 20 o 200 milions, si hi ha possibilitats que el final de la legislatura pogués eliminar aquest compromís. També li hauríem preguntat pel cabal del Ter. El passat octubre, el mateix conseller deia que Catalunya té un deute pendent amb el Ter, però més enllà d’aquest titular i d’explicar que es crearia una taula sectorial amb regants, ajuntaments, etc… no n’hem sabut res més. Tampoc sabem quan es reduirà el transvasament d’aigua del Ter cap a Barcelona.

Sobre aquest i altres aspectes que afecten a l’Empordà, li hauríem preguntat al conseller, en una entrevista telefònica de 10 minuts. Però no ho hem fet, perquè des del mes d’octubre, que intentem agendar aquesta entrevista i no hi ha manera. O no ens contesten o ho fan amb evasives. Suposo que els mitjans locals som convocats per cobrir reunions a l’estil “Bienvenido Mr. Marshall” però no per mantenir-hi una conversa que aprofundeixi en allò que ens afecta a la gent d’aquí.

Tanmateix, Conseller Rull, nosaltres seguirem insistint fins que aconseguim parlar amb vostè sobre tots aquests aspectes.