Ignasi Sabater
L'alcalde de Verges, Ignasi Sabater

Es comencen a posar les bases del nou POUM de Verges. Ho ha explicat l’Alcalde, Ignasi Sabater al Supermatí de Ràdio Capital i n’ha detallat les primeres passes que apel·len a la ciutadania, que s’haurà de pronunciar abans de l’inici de la redacció de la norma.

L’Alcalde vergelità espera poder elaborar el nou pla amb el màxim consens possible i per això confia que la comissió del nou POUM tindrà la participació dels partits de l’oposició i la complicitat dels propietaris d’algunes finques que es podrien veure afectades i que, afirma, ja s’han interessat per la futura regulació. Tot plegat amb l’objectiu de tenir-ne la primera aprovació inicial just abans no s’acabi l’actual mandat, que conclou amb les eleccions del maig del 2019.

L’escola. Una assignatura pendent

Ja fa anys que Verges té mancances notables al seu institut-escola, com així ho venen manifestant alguns pares d’alumnes i per l’Alcalde Sabater, aquesta és una prioritat. Tanmateix, admet que així com s’han pogut solucionar altres serveis bàsics per al poble com el consistori municipal, en les trobades que ha tingut amb el Departament d’Ensenyament no s’han pogut fixar terminis per a la construcció d’un nou centre. Mentre això no passi, Sabater explica que la mateixa brigada municipal va solucionant els problemes que puguin aparèixer i ha avançat que durant les vacances d’estiu es posarà remei a un dels grans dèficits que pateixen els alumnes.

Al respecte de les necessitats que es deriven de l’augment d’alumnes, Sabater ha explicat que l’Ajuntament seguirà cedint locals municipals per intentar donar cabuda a la demanda.

Escolta l’entrevista sencera