Indilletres neix com un espai per promoure la lectura i donar visibilitat a les editorials catalanes independents i als autors, tant del territori com de fora, que editen. Se celebrarà els dies 2 i 3 de juny a la plaça del Castell de la Bisbal i té la voluntat de tenir continuïtat. Durant aquell cap de setmana s’organitzaran taules rodones, conferències, debats, presentacions de llibres i concerts. A més, es farà un incís especial per al primer premi Empordà de novel·la, que s’haurà fet públic per Sant Jordi.

La fira del llibre de la Bisbal Empordà dedicarà cada any un espai a una de les nombroses cultures estrangeres que hi ha representades al país: el primer any la cultura convidada serà la romanesa. A més, Indilletres també dedicarà un espai d’especial atenció a la cultura popular, sovint absent de premis i reconeixements.

Aquesta iniciativa va néixer fa uns mesos quan un grup de veïns de la Bisbal d’Empordà, juntament amb el suport de l’Ajuntament, van decidir organitzar la primera fira de llibres empordanesa.