16.8 C
Pals
Dilluns, 23 maig 2022
- Publicitat -

S’inicia la construcció de la via verda entre Calonge i Sant Antoni i Platja d’Aro

El tram servirà per connectar el traçat del Tren Petit, entre Palafrugell i Palamós, amb la Ruta del Carrilet

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les obres del tram de via verda entre els nuclis de Calonge i Sant Antoni i Platja d’Aro, s’han començat a executar i es preveu que es finalitzin d’aquí a 4 mesos, abans de Setmana Santa. El tram de 3,3 quilòmetres servirà per fomentar la mobilitat sostenible entre municipis, segons Ràdio Palamós. D’aquesta manera, es connectarà el traçat del Tren Petit, entre Palafrugell i Palamós, amb la Ruta del Carrilet.

El nou tram de via per a ciclistes i vianants s’inicia a Platja d’Aro, a la intersecció entre la carretera de circumval·lació amb l’avinguda Cavall Bernat, i finalitza en el pont sobre la riera de Calonge, a l’avinguda d’Andorra. El traçat, paral·lel a l’antiga C-253 de Palamós a Sant Feliu de Guíxols, aprofita al màxim les infraestructures existents i l’espai disponible.

En si, s’han dissenyat 14 seccions diferents, amb dues tipologies bàsiques. D’una banda, els trams de paviment asfàltic que van en paral·lel a la carretera, i de l’altra les seccions amb sòl-ciment en què la via discorre al costat de voreres o per zones verdes. A més, l’actuació inclou la construcció d’un voladís a la vorera est per ampliar el pont de la carretera C-253 sobre l’accés al càmping Cala Gogó.

L’empresa TRAGSA serà l’encarregada de dur a terme les obres amb un de 771.236 euros. La meitat es paguen amb el fons FEDER de la Unió Europea i, l’altra part, els ajuntaments de Calonge i Sant Antoni i de Castell-Platja d’Aro, la Diputació de Girona i la Generalitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Aprofiteu aquests dies per trepitjar el paisatge

Cada any en aquestes dates, l'Empordà es comença a omplir de gent però igual que venen, a finals de setembre marxen. Així que aprofiteu que encara no és tot ple per trepitjar el nostre territori. 
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -