8.1 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

La RT indica un inici d’estabilització de la covid al Baix Empordà

La taxa de reproducció disminueix lleugerament i és de 1,29, cosa que demostra que la situació continua essent crítica

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les dades del coronavirus al Baix Empordà es comencen a estabilitzar. Així ho demostren els indicadors de Salut (Dadescovid.cat), tot i seguir indicant que la situació encara és crítica. 

El risc de rebrot al Baix Empordà segueix augmentant, i arriba als 7.466 punts. En canvi, la taxa de reproducció del virus disminueix respecte setmanes anteriors: passa de l’1,49 a l’1,29 actual. Aquesta dada indica que la pandèmia encara s’expandeix, però que ha baixat una mica el ritme. També ha baixat lleugerament el percentatge de positivitat de les proves, que en l’última setmana volta el 26%. És important destacar que aquest percentatge continua essent excessivament alt (el límit hauria de ser el 5%), però és una millora ja que havia arribata superar el 30%. 

Això es tradueix en més de 4.000 casos confirmats en els darrers dies i més de 3.000 proves fetes entre tests d’antígens i PCR. 

Gràfic de Dadescovid.cat: evolució del risc de rebrot al Baix Empordà

Pel que fa a les vacunes, Anna Ribera, directora assistencial dels Serveis de Salut Integrats al Baix Empordà explicava al SM que la prioritat de vacunació ara són els joves. Ara mateix, del grup d’entre 20 i 29, han rebut la pauta completa més d’un 70%, mentre que, en el grup d’entre 16 i 19 anys, són el 82%. El percentatge és menor en el cas dels joves d’entre 12 i 15 anys: només el 55% tenne la pauta completa. 

En total, un 75% de la població del Baix Empordà ja té la pauta completa. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols aprova un paquet de mesures per fer front a l’augment del preu del lloguer al municipi

Està previst estudiar possibles modificacions del planejament urbà, així com detectar habitatges de grans tenidors buits.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -