20.3 C
Pals
Divendres, 27 maig 2022
- Publicitat -

Inicien un pla pilot de formació per impulsar oficis industrials de sectors clau al Baix Empordà

Quinze persones a l'atur podran professionalitzar-se en el sector nàutic

[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Baix Empordà i la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols impulsen un pla pilot de formació que estimuli els oficis industrials de sectors clau en el Baix Empordà. El conveni entre els tres organismes és un dels acords de la taula de reactivació social i econòmica que s’ha impulsat arran de la pandèmia. L’objectiu d’aquest projecte és identificar perfils professionals i fer un formació atractiva per tal que persones que estan a l’atur s’especialitzin en àmbits estratègics per la comarca. A més, també es busca la complicitat de les empreses per garantir-ne la seva inserció laboral. De moment, quinze persones rebran la formació necessària per professionalitzar-se en el sector nàutic.

Amb l’objectiu de formar persones a l’atur en oficis que son estratègics per la comarca del Baix Empordà, el Consell Comarcal, la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols han signat un conveni per un projecte pilot. Es tracta d’un pla per veure quin tipus de perfils professionals fan més falta a la comarca i dissenyar una formació atractiva perquè les persones s’hi apuntin i es professionalitzin en determinats àmbits industrials.

A més, el projecte també treballa amb la incorporació de les empreses, per tal que donin facilitats a les persones que s’han format poder accedir al món laboral. La primera formació del projecte ja ha començat. El 31 de gener es va fer la primera sessió formativa d’un curs pràctic de reparació i manteniment d’embarcacions. De moment ja hi ha quinze persones apuntades.

Les classes més teòriques del el curs es fan a les instal·lacions de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i la part pràctica, a l’empresa Nautinox. Les quinze persones que s’hi han apuntat rebran 230 hores de formació i a partir d’aquí tindran un coneixement bàsic de manteniment de les embarcacions i tasques de marineria, així com operacions auxiliars de soldadura i fusteria relacionades amb la nàutica.

La finalitat d’aquesta formació, cofinançada per la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i el Consell Comarcal del Baix Empordà, és oferir a l’alumnat l’oportunitat de conèixer el sector nàutic a través de la pràctica, i de cobrir les necessitats de professionals detectades en l’àmbit de la nàutica i la soldadura

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Baix Empordà planifica la temporada de prevenció d’incendis forestals

Davant l'elevat risc d'incendi previst per aquest estiu, representants del Consell Comarcal del Baix Empordà, dels municipis de la comarca i dels cossos d'emergència s'han trobat per tractar la prevenció d'incendis.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -