Platja d’Aro ha donat  la benvinguda als onze alumnes d’Alsàcia que durant una setmana fan estada al municipi. Són acollits per famílies i assisteixen a classe a l’Institut Ridaura de Castell d’Aro en el marc del programa Batxibac.

El programa del Batxibac que es fa a l’Institut Ridaura permet obtenir la doble titulació del Batxillerat / Baccalauréat, gràcies a aprofundiment en l’estudi de la llengua i la civilització francesa que acredita un nivell B2. Aquesta doble titulació que permet l’accés directe a les universitats franceses.

Els alumnes que escullen aquesta opció han de cursar nou hores setmanals de llengua francesa a primer de Batxillerat i vuit en el segon curs. També han de redactar i exposar el treball de recerca en francès.

A més, els participants tenen l’opció de realitzar un pla d’estada a empreses per practicar el francès, per exemple a l’oficina de turisme o a hotels. També, i de manera opcional, poden participar en un intercanvi lingüístic amb els alumnes francesos que cursen el mateix programa, però en espanyol, a França.