11.4 C
Pals
Dimecres, 17 abril 2024
- Publicitat -

Irene Caamaño (Ryna Select): “Va ser una sorpresa quan em van trucar per actuar al Festival Ítaca de l’Estartit”

Al Supermatí de divendres ens va visitar Irene Caamaño, que actuarà al Festival Ítaca de l’Estartit, al costat d’altres artistes com Vetusta Morla, la M.O.D.A. o Triquell. Més coneguda com a Ryna Select, serà l’encarregada de fer ballar al públic la nit del dia de Sant Joan. “Va ser una sorpresa quan em van trucar del festival, sobretot quan em van dir els noms que venien aquí a l’Estartit”, reconeix Caamaño. 

La seva carrera, segons explica la dj, va començar, després del primer bolo el 2015 i d’algunes actuacions al 2019, després de la pandèmia. ”Podríem dir que el projecte en sí comença el maig del 2020, just després de la pandèmia, que és quan vaig començar a practicar més seriosament”. 

A partir d’aquí van començar a aparèixer sorpreses de la carrera com a Ryna DJ, com és el cas del festival Ítaca de l’Estartit, on per primer any una dona estarà darrere la taula de mescles.“Crec que cada vegada importa menys el gènere i importa més l’actitud, explica l’artista. “Les dones tenen més presència en aquests àmbits, així com en molts altres. És una bona evolució social, realment”.

L’estil de música que punxa Ryna Select és no es pot encasellar dins de cap gènere existent. ‘La meva font d’inspiració a les sessions és el públic, el context, l’ambient que hi ha: si potser entre molt més el techno, el reggae, el rap o fins i tot el hardcore’. El seu estil és tan lliure que ha creat un nou concepte per definir-lo, el petardónika, una fusió de petardeo i electrònica. “Aquest concepte neix de què tothom em preguntava quin estil de música punxava. I és que realment toco de tot, depèn tant de l’ambient com del públic”.

El pròxim 24 de juny Ryna Select pujarà als escenaris del Festival Ítaca per fer ballar al públic amb el seu ritme petardónik. Ryna Select anirà publicant les properes sessions través de les xarxes socials. 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios