13.7 C
Pals
Dissabte, 2 març 2024
- Publicitat -

Jordi Barris: “Vam creure que la iniciativa ‘Tió Català’ havia de tenir un fi benèfic solidari”

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Jordi Barris: “Vam creure que la iniciativa ‘Tió Català’ havia de tenir un fi benèfic solidari”
Loading
/

Jordi Barris, psicòleg clínic, és un dels impulsors de la iniciativa solidària “Tió Català, un domàs per reivindicar la figura del Tió. Alhora, els impulsors de “Tió Català” van decidir donar una part dels beneficis a Salut Mental Catalunya, la federació de les entitats dedicades a la salut mental d’arreu del país.  Per parlar sobre aquesta iniciativa, en el Supermatí d’avui hem parlat amb Jordi Barris. En la peça també hi intervé Jordi Lloret, l’altre impulsor del projecte. 

Barris assegura que la iniciativa ve de fa temps enrere. L’origen rau en el fet que Jordi Barris assegura que la iconografia folklòrica catalana no es veu als balcons de les cases durant l’època de Nadal. 

 

Jordi Lloret, l’altre impulsor del projecte i veí de Torroella de Montgrí, comparteix amb Barris la falta de simbologia nadalenca catalana.

 

El disseny del domàs l’ha fet Jordi Lloret, qui pateix una problemàtica mental important. Lloret és dibuixant de còmics, il·lustrador i dissenyador. En la iniciativa, la família Lloret i Jordi Barris han fet pinya per tirar endavant “Tió Català”. 

 

Lloret explica que és una idea que va tenir ja fa temps, igual que Jordi Barris, amb l’objectiu de visibilitzar més la figura del tió i la seva història. Jordi Lloret vol que “s’omplint totes les terrasses de Catalunya amb tions i es vegi l’esperit català”.

 

La iniciativa té un fi solidari, ja que part dels beneficis aniran destinats a la federació Salut Mental Catalunya. “Vam creure que seria una cosa molt apreciada per la gent que comprés el domàs” assegura Barris en relació amb la col·laboració amb Salut Mental Catalunya.

 

El domàs es pot comprar per tres vies diferents; per la pàgina web, en diverses botigues d’arreu de les Comarques Gironines i de Catalunya, i en fires nadalenques. Tota la informació es pot consultar a la pàgina web https://tiocatala.cat/ca 

 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios