Jordi Grau: “És molt satisfactori treballar en el negoci familiar i veure que seguim remant junts”

- Publicitat -

Vins i licors Grau és una de les empreses més grans de la província de Girona segons l’informe Girona 100 que es va publicar fa unes setmanes. Tot i això, darrere d’aquesta companyia tan gran, darrere hi ha una llarga història familiar. Per descobrir-nos els origens d’aquesta empresa ens visita ha visitat a Veus de l’empordà un dels seus propietaris, Jordi Grau Segarra.

L’any 1977 van crear l’empresa de Vins i licors Grau els pares de Jordi Grau. El propietari de l’empresa va incorporar-se en aquest negoci familiar, juntament amb el seu germà, a principis dels anys 2000. Jordi Grau no pensava continuar dins de l’empresa, però a l’acabar la carrera de química va estudiar enologia, una branca relacionada amb el món dels vins.

Abans del 2003, l’empresa estava situada al bell mig de Palafrugell, però van decidir traslladar-se i crear un magatzem on concentrar els productes que tenien, poder-los exposar i vendre’ls. Jordi Grau explica que va ser tot un encert traslladar l’empresa i ampliar les instal·lacions als afores de Palafrugell.

Destaca també que molts turistes, estrangers i nacionals, visiten la botiga per buscar diferents referències de vins i licors, ja que l’empresa disposa d’una àmplia varietat. En total hi ha 1.700 metres quadrats d’exposició de vins i licors, amb unes 12.000 referències de vins i licors que abarquen un àmpli ventall de preus i varietats. A Vins i licors Grau hi podem trobar vins d’Australia, França, Itàlia, Sud-Àfrica, Marroc, Xile o Anglaterra, entre molts d’altres.

Jordi Grau explica que la guerra d’Ucraïna i la pandèmia ha afectat inevitablement a la producció i a la pujada de preus dels vins i licors. Tot i això, el propietari reconeix que gràcies a la pandèmia va pujar la venda a través del portal online. De moment, venen productes arreu d’Europa, i, de moment, no es plantejen expandir el negoci més enllà de les fronteres europees per les complicacions burocràtiques i econòmiques.

Amb la celebració del 40è aniversari de l’empresa es va ampliar el magatzem i es van fer diverses reformes que van ajudar a millorar la distribució. Cal recordar que Vins i licors Grau treballen amb restaurants de renom com el BoTic, El Celler de Can Roca, els Tinars o Miramar. Però també treballen amb hotels, discoteques i altres negocis relacionats amb el món de la restauració de la província de Girona.

- Publicitat -