25.7 C
Pals
Dilluns, 27 juny 2022
- Publicitat -

Judith Lloberol “Augmenta l’esperança d’acostar-se a un major volum de turisme per setmana santa”

Amb l’aixecament de mesures sanitàries anunciades la setmana passada, es permet l’obertura de comerços els caps de setmana i el confinament comarcal passa a ser autonòmic. Per parlar sobre la mobilitat de persones a segones residències i hotels de l’Empordà, divendres vam entrevistar la Judith Lloberol, gerent del grup Costa Brava Centre.

La gerent del grup va explicar que és una notícia molt positiva pel sector turístic i de restauració, ja que “augmenta l’esperança de poder acostar-se a un volum normal de turisme de cara a setmana santa i que molts establiments es puguin plantejar obrir abans”. Molts empresaris, donada la situació actual tenien previst obrir passada la setmana santa, amb la reducció de restriccions, però s’obre la porta a fer-ho dues setmanes abans.

Lloberol afegeix que esperen tenir més reserves aquests propers dies, fet que animarà a més establiments a reobrir. Ella confia que aquestes xifres augmentaran considerablement i que la gent es desplaçarà cap a l’Empordà.

Pel que fa a la tipologia de turista, l’empresària apunta que en els darrers anys aquests eren de caràcter nacional i estranger, concretament francès. Enguany, aquesta setmana santa augura que serà d’àmbit regional sobretot, però espera que es pugui arribar a un conveni per obrir fronteres.

Respecte al turisme local, Lloberol parla de l’increment en la demanda de turistes catalans, que busquen descobrir indrets i viure noves experiències a Catalunya. Tot i que afegeix que aquests visitants nacionals solen fer estades més curtes que els estrangers.

Lloberol explica que els hotels i restaurants que no han tancat aquests mesos, per mantenir-se actius, tot i només rebre visitants de la mateixa comarca, s’han recolzat molt en els ERTO i en la contractació mínima de personal.

Finalment, pel que fa a les ajudes directes del govern espanyol a les PIMES, la gerent del grup Costa Brava Centre es manté positiva, tot i la tardança d’aquestes, i espera que arribin de manera àgil i en les quantitats acordades.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios