12.8 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

La Bisbal enllesteix les propostes pendents del procés participatiu

Mentre acaben els projectes del 2018, ahir es va fer la primera trobada pel procés participatiu d’enguany

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les propostes que van sortir guanyadores a la consulta popular del procés participatiu celebrat l’abril passat a la Bisbal de l’Empordà ja s’han executat, o bé es duran a terme durant aquest primer trimestre del 2019. «L’execució de les propostes guanyadores dona credibilitat al procés, tot i que admetem i lamentem el retard en la seva execució», ha declarat Josep Maria Castells, regidor de Participació.

La proposta més votada va ser invertir en millores al geriàtric, en la qual hi van intervenir les persones residents, familiars i persones treballadores del centre. Fruit d’aquesta consulta es va decidir adequar les dutxes del centre.

D’altra banda, pel que fa a la proposta sobre les millores en parcs i zones verdes, cal dir que han estat executades parcialment i es preveu completar les actuacions durant el febrer. A banda dels detalls de jardineria, s’ha canviat una tanca de protecció, s’han comprat una dotzena de bancs amb material reciclable i s’han adquirit diversos elements de joc per fer reposició.

També cal tenir present que s’està duent a terme la reposició de les papereres malmeses a diversos indrets de la Bisbal. Se n’han instal·lat de noves i se n’han comprat unes altres diferents, que es col·locaran al centre de la ciutat i a l’Aigüeta.

 

 

 

Finalment, entre febrer i març, s’enllestiran la resta d’actuacions previstes: millorar la il·luminació als passos de vianants de les vies principals, millorar el material del Parc 8 de març, eliminar els protectors dels arbres de l’aparcament de davant del CAP i aplicar un tractament antilliscant a la Plaça Major.

En el procés pariticpatiu 713 persones, que representa un 8,10% sobre el total de 8.803 habitants, van fer ús del seu dret a vot i van opinar què és el més necessari per a la Bisbal d’Empordà. El balanç de la trobada va ser positiu, ja que hi va haver un 2,15% d’increment de participació respecte el procés participatiu del 2017.

El regidor també fa una crida a la participació al procés participatiu d’enguany que va arrancar ahir 30 de gener a la Biblioteca Lluïsa Duran. El regidor diu que “cal seguir participant i seguir fent propostes per millorar la Bisbal». L’Ajuntament destinarà 140.000 euros pel nou procés participatiu de 2019. Les propostes escollides enguany aniran vinculades a la partida d’inversions dels pressupostos municipals d’aquest any. Les accions que es duguin a terme hauran d’estar vinculades a les àrees de medi ambient, via pública, serveis a les persones o a promoció de la ciutat.

El dia 1 de febrer arrencarà el període per a fer propostes, fins que el dissabte 16 de febrer, a les 12 h, la plaça Major de la Bisbal acollirà una sessió pública de recollida de propostes. També es farà una demanda a tots els grups polítics municipals perquè aportin les propostes que considerin més oportunes, així com a la ciutadania a nivell personal (via web, a les sessions presencials o a través de les assemblees). Finalment, s’establirà un període de votació presencial i a l’edifici del consistori municipal i una mesa de votació formada per voluntaris. Enguany es podrà tornar votar en línia a través de la plataforma de participació Civiciti, o presencialment a l’Ajuntament de la Bisbal

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Oasis reeditaran “Definitely Maybe” pel seu 30è aniversari

Els seguidors dels Oasis fa anys que esperen un possible retorn del grup, però de moment els germans Gallagher no es posen d’acord i continuen amb les seves carreres en solitari. Els darrers dies les xarxes del grup hi havia cert moviment i alguns optimistes es van pensar que finalment hi hauria l’esperada reunió al
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -