23.5 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Palamós vota per l’arranjament del camí d’accés a la platja La Fosca

El projecte més votat per la ciutadania durant el procés participatiu és el que ha de permetre fer l'arranjament del camí d'accés entre els dos sectors de la platja de La Fosca

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós va presentar ahir a l’Espai d’Entitats els vuit projectes més votats del procés participatiu que va finalitzar el passat 20 de gener. En total hi han participat 711 ciutadans i s’ha decidit el destí d’una part de la inversió del pressupost municipal del 2019. Aquests projectes compten amb un pressupost fixat de 100.000 euros.

Després de les sessions participatives que van començar el setembre de l’any passat, els palamosins i palamosines han aportat la seva opinió decidint els vuit projectes definitius que es realitzaran enguany. El projecte més votat és el que ha de permetre l’arranjament d’una secció del camí d’accés entre els dos sectors de la platja La Fosca. S’hauran de retirar les travesses de fusta que hi ha en aquest tram i compactar el sauló de la seva superfície.

La segona proposta més votada pels ciutadans ha estat la que preveu la millora que les zones del municipi té destinades a la pràctica de l’esport a l’aire lliure, així com la del passeig del Mar o la plaça Vincke, entre altres. Això, seguit de l’adequació en els accessos, la seguretat i el mobiliari urbà de l’aparcament de l’Arbreda.

La resta de projectes resultants són:

  1. Reforçar amb llum complementària els passos de vianants del passeig del Mar i millorar l’escenari que hi ha.
  2. La instal•lació de punts per a situar menjadores per a gats, i controlat per persones acreditades.
  3. La reparació del sistema d’aigües pluvials del carrer Rutlla Baixa.
  4. La compra de noves papereres per instal·lar arreu del municipi.

QUIN HA ESTAT EL PROCÉS PER ESCOLLIR ELS PROJECTES?

El setembre del 2018 es van començar a desenvolupar les sessions participatives on es recollien les propostes. Després, es va realitzar una primera fase de selecció que va donar com a resultat un total de 181 propostes dels ciutadans. 

“Aquestes accions es van reduir a 30 un cop es van validar tècnicament i d’acord als criteris establerts en la convocatòria d’aquest procés de participació, que vincula el destí d’aquest pressupost d’inversions a projectes relacionats amb el manteniment i millora dels equipaments, l’urbanisme, la mobilitat o l’arranjament de l’espai públic”, segons expliquen fonts municipals.

Durant el mes d’octubre, es va convocar una assemblea ciutadana on es va prioritzar un total de 16 projectes considerats els més adients per aplicar al municipi. Després d’aquesta selecció, es van escollir les més importants per a la vila al desembre, moment en què va concloure el procés participatiu iniciat el mes de setembre. D’aquests setze projectes, vuit són els que es materialitzaran en el pressupost d’enguany i es faran efectius gràcies a un procés que permet als ciutadans escollir i opinar sobre les accions que s’han de dur a terme al municipi.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’estiu acaba amb almenys 88 sancions per consum excessiu d’aigua al Baix Empordà

Aquest ha sigut un estiu marcat per l’estat d’alerta màxima per la sequera i les mesures que el Govern...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -