16.5 C
Pals
Dimarts, 18 maig 2021
- Publicitat -

13 persones reben formació com ajudants de cuina gràcies al programa “Platja d’Aro Professionals 2019”

La voluntat d'aquest programa és afavorir la formació i la inserció laboral de persones en situació d’atur en empreses del municipi

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El programa “Platja d’Aro Professionals 2019” està formant a 13 persones com ajudants de cuina per facilitar la seva incorporació en el món laboral. Aquest programa està desenvolupat per la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà i té com a principal objectiu afavorir la formació i la inserció laboral de persones en situació d’atur en empreses del municipi.

Aquesta iniciativa té una doble vesant: la formació professionalitzadora i el seguiment personalitzat als participants, que estan empadronats al municipi i inscrits prèviament a la Borsa de Treball Municipal, i la subvenció directe a les empreses locals per fer front a les despeses salarials derivades de la contractació. Aquests cursos finalitzen el 9 d’abril, però abans hi ha un període de pràctiques fins el 21 de març en diverses empreses perquè els alumnes es puguin incorporar als llocs de treball, si s’escau, abans de Setmana Santa.

Algunes de les tasques que s’estan ensenyant a aquestes persones són les d’organització, elaboracions prèvies, tècniques, neteja i manteniment, normes i condicions higièniques i sanitàries, certificat en manipulació d’aliments, comunicació i treball en equip, entre d’altres. Amb tot el que se’ls ensenya, es procura que puguin adaptar-se als llocs de treball amb més demanda i aconseguir una ocupació de llarga durada.

Actualment hi ha una desena d’empreses interessades en poder participar en el programa. Per poder-ho fer és necessari tenir la seva seu o desenvolupar l’activitat econòmica al municipi de Castell-Platja d’Aro i disposar de personal relacionat amb la formació professionalitzadora d’enguany. L’Ajuntament subvenciona les despeses salarials dels participants amb una quantitat equivalent al Salari Mínim Professional per a una jornada d’un màxim 40 hores durant sis mesos (735’90 euros mensuals; 4.415’40 euros per a tot el període). També s’admeten jornades a temps parcial i la quantitat subvencionada és proporcional a la mateixa jornada. El consistori valora molt positivament aquest programa i vetlla perquè l’experiència sigui exitosa per ambdues parts.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Tres detinguts per robar en supermercats de la Bisbal d’Empordà

Van enxampar els lladres sortint d'un dels establiments i al maleter del cotxe hi van trobar el botí
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -