10.2 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

La Bisbal celebra una nova edició de la campanya ‘Escriptors a les escoles’

La intenció d'aquest projecte és apropar l'alumnat dels centres educatius de primària del municipi a una persona vinculada al món de la literatura catalana

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Entre abril i maig de 2023, es portarà a terme novament la campanya ‘Escriptors a les escoles’ organitzada per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, que consisteix a apropar l’alumnat dels centres educatius de primària del municipi a una persona vinculada al món de la literatura catalana. La proposta d’enguany, consensuada amb les escoles, portarà a la Bisbal el contacontes Albert Quintana per a l’alumnat d’educació infantil. Les sessions es faran als mateixos centres escolars per evitar desplaçaments als més petits. Anna Grimal, il·lustradora, per a cicle inicial; Oriol Canosa, escriptor, per a cicle mitjà, i Muriel Villanueva, escriptora, per a cicle superior són els altres participants a la campanya d’enguany. Les sessions d’aquests tres autors es faran a la Biblioteca Lluïsa Duran durant el mes de maig.

Escriptors a les escoles –que al llarg dels anys ha acostat a l’alumnat persones dedicades a l’escriptura de novel·la, contes, poesia, professionals de la il·lustració, músics que han convertit textos literaris en cançons, periodistes, etc.– té com a objectiu que l’alumnat dels centres treballi prèviament l’autor convidat i la seva obra a l’aula. D’aquesta manera, la seva implicació a l’activitat és molt més intensa i profitosa. Normalment, després de la lectura i el treball a classe, els alumnes poden participar activament en la xerrada fent preguntes a la persona convidada per conèixer més la seva obra.

Escriptors a les escoles és una iniciativa cultural de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà que va començar l’any 1989 i que s’ha portat a terme ininterrompudament des de llavors. El que inicialment va sorgir de l’Àrea de Cultura i l’Oficina de Català de la Bisbal, s’ha anat convertint en un projecte transversal que implica diverses àrees municipals: l’Àrea de Cultura, l’Àrea d’Ensenyament, la Biblioteca Lluïsa Duran i l’Oficina de Català de la Bisbal com a coordinadora. La recent implicació de la Biblioteca Lluïsa Duran en el projecte, a més d’aportar els coneixements del personal de l’equipament municipal en el tema tractat, permet oferir lots de llibres dels autors i autores participants als centres perquè tot l’alumnat pugui accedir-hi i treballar-ho prèviament a la visita.

Des del 1989 fins al 2023 han passat molts anys i molts alumnes han viscut aquesta experiència literària. Si bé no es poden comptar els autors i autores que han visitat la Bisbal amb aquest objectiu, segur que a cada casa hi haurà alguna persona que al llarg de la seva escolaritat haurà pogut gaudir d’aquesta activitat a la qual s’auguren molts anys de vida.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×27 – 24 abril 2024

TRACKLIST MILEY CYRUS, ELTON JOHN I MÉS – NOTHING ELSE MATTERS QUEENS OF THE STONE AGE – THE EVIL HAS LANDED BON...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -