15 C
Pals
Divendres, 1 març 2024
- Publicitat -

La Bisbal ja te carrer 1 d’Octubre de 2017

El bateig va tenir lloc dilluns passades les 8 del vespre

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
La Bisbal ja te carrer 1 d'Octubre de 2017
Loading
/

Dilluns la Bisbal va commemorar l’1 d’octubre de l’any passat amb una marxa que va recórrer els col·legis electorals que van obrir pel referèndum d’autodeterminació de l’any passat, per culminar en les Escoles Velles on va tenir lloc el descobriment de la placa que a partir d’ara identificarà aquest tram de carrer amb el nom que ha quedat gravat per sempre en el record dels catalans en general i dels bisbalencs en particular

La festa havia començat a 2/4 de 7 de la tarda amb una concentració davant les Sitges (Los Silos). Des d’aquest punt es va iniciar una marxa d’homenatge per tots els col·legis electorals presidida per una pancarta en la que es demanava la llibertat de tots els empresonats per motius polítics.

Eren les 8 del vespre passades quan la marxa arribava a les Escoles Velles on s’hi van fer parlaments per part de un membre del CDR, una altra de la plataforma 1 d’octubre i finalment de l’alcalde de la Bisbal.

Escoltem al CDR

Tot seguit Lluís Sais, envoltat d’un gran nombre de veïns entre els qui havia la majoria de regidors de l’ajuntament va descobrir la placa amb el nom del carrer que va quedar inaugurat solemnement i oficial el nou carrer 1 d’octubre de 2017 de la Bisbal que és precisament el que passa per davant de les Escoles Velles –entre l’Avinguda de les Voltes i el carrer Nou-.

A títol d’anècdota, a meitat de l’acte algú va llançar uns quants ous des de una terrassa propera en un clar intent de provocació. La bretolada no va tenir cap conseqüència ja que va ser olímpicament menyspreat pels assistents mentre que els ous no van arribar a impactar en cap persona.

A continuació es va projectar un documental de 25 minuts anomenat «Marxes tu o marxo jo…?» una obra col·lectiva i anònima d’un grup de bisbalencs en reconeixement i gratitud a tothom qui va participar en les mobilitzacions populars

Neus Lloveres

Tot seguit va tenir lloc un concert a les Escoles Velles a càrrec del cantautor l’Espiadimonis i finalment la vetllada va culminar amb un sopar de carmanyola organitzat per l’ANC, el CDR de la Bisbal, Òmnium del Baix Empordà i el mateix Ajuntament.

Lluís Sais, alcalde de la Bisbal

 

Vídeo de Xevi Codolà

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palafrugell tanca la liquidació del pressupost de 2023 amb un romanent de més de 6 MEUR

Aquest estalvi permetrà al consistori de Palafrugell executar projectes addicionals als pressupostats inicialment.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -