24.8 C
Pals
Dimecres, 27 setembre 2023
- Publicitat -

La Bisbal també vol un #BaltasarDeVeritat arreu

Ja fa 10 anys que el rei Baltasar és un veí negre

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Tot i que ja fa 10 anys que a la Bisbal qui fa el paper de rei Baltasar és un veí negre, l’ajuntament s’ha volgut afegir a la campanya que amb el lema #BaltasarDeVeritat demana que a les cavalcades de Catalunya es deixin de pintar de negre reis i patges, i hi participin persones negres de veritat.

És cert que ja són moltes les ciutats i pobles de Catalunya que s’han desmarcat de la pràctica racista que suposa que el rei Baltasar estigui representat per persones blanques amb la cara pintada de negre però tot i així segueix vigent en molts municipis.

És per això que s’ha engegat una potent campanya pública que demana que els organitzadors de les cavalcades d’arreu del país deixin de pintar de negre reis i patges, i que els ajuntaments i les comissions de festes que tinguin un #BaltasarDeVeritat s’adhereixin a la campanya, tal i com ha fet l’ajuntament de la Bisbal.

Aquest és l’enllaç al vídeo on artistes i representants de col·lectius afrodescendents reclamen a Youtube la fi d’aquesta pràctica humiliant per a la població negra

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona inaugura una nova oficina a Palamós

Amb aquesta ja són sis les oficines que l'entitat té repartides pel territori gironí.
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -