17 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

La Bisbal vota les propostes dels pressupostos participatius

Com a novetat, s'han fet dues categories; les propostes de més de 40.000 euros i les de menys

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’11 de març va arrencar el període de votació de propostes del procés participatiu 2019 de la Bisbal d’Empordà, que estarà obert fins al 24 de març. A través d’aquest exercici, es repartiran els 140.000 euros que el consistori atorgarà al pressupost participatiu. Les propostes escollides enguany aniran vinculades a la partida d’inversions dels pressupostos municipals del 2019. La partida destinada a la participació enguany és notòriament superior a la de l’any passat, quan el consistori hi va destinar 95.000 euros.

Una de les novetats d’aquest procés participatiu és el sistema de votació: s’han fet dues categories de propostes, les de més de 40.000 euros i les de menys. Aquesta metodologia s’ha implantat partint de l’anàlisi dels anteriors processos participatius amb la voluntat que d’aquest en sorgeixi una gran inversió, a més de les menors. Així doncs, d’una banda, la Bisbal votarà 1 proposta de les 8 que tenen un cost estimat de més de 40.000 euros i fins a 100.000 euros D’altra banda, es podran votar 4 propostes de les 21 de 40.000 euros o menys que han quedat finalistes, encara que la suma de les propostes escollides excedeixi aquest import.

Dins la primera categoria, les propostes passen per fer millores a la piscina municipal, construir un circuit de Pump Track o un parkour, instal·lar energia solar las edificis públics, posar bombetes leds als fanals, millorar l’asfalt i adquirir una màquina de cinema. En la segona categoria destaquen les aparcament per bicicletes, les millores en zones verdes i parcs infantils, els carregadors de cotxes eléctrics i uns lavabos públics al centre de la Bisbal, entre d’altres.

Són un total de 29 propostes de les 95 que es van presentar, ja que 37 van ser desestimades. L’Ajuntament, però, alerta que les xifres no quadren perquè algunes han estat agrupades o eren repetides. Tan sols les propostes que van ser acceptades a través l’avaluació tècnica són ara objecte votació popular. El debat sobre les propostes es va celebrar el passat dimecres 6 de març a la Biblioteca Lluïsa Duran.

La votació es pot fer de manera presencial a l’edifici del consistori municipal o en línia a través de la plataforma de participació Civiciti. Hi poden participar totes les persones empadronades a la Bisbal que siguin majors de 16 anys.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -