20 C
Pals
Dissabte, 15 juny 2024
- Publicitat -

La CNT denuncia el marc laboral dels vigilants de platges de Palamós

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La CNT ha presentat una denuncia davant Inspecció de Treball per les condicions dels socorristes de Palamós. Els empleats estan contractats per l’empresa Aunar, l’actual concessionària del servei de garantir la seguretat en platges i espais nàutics al municipi.

Segons ha publicat El Punt Avui, fonts del sindicat es van reunir la setmana passada amb la direcció de l’empresa per exposar les reivindicacions. Aunar, que va guanyar el concurs públic a Palamós i a Roses, ha negat cap irregularitat en les condicions dels treballadors a cap dels dos municipis.

El sindicat ha exposat que les principals queixes dels empleats són a causa d’un incompliment de l’horari establert, dels dies setmanals de descans, el retard del pagament de la nòmina o fer hores extres sense cap retribució. Els treballadors, tal com publica el mitjà, també es queixen de les condicions d’allotjament que tenen. Molts dels empleats són d’arreu de l’Estat espanyol i Aunar els allotja, com ha compartit la CNT, en petits apartaments que han de compartir entre fins a 7 o 8 treballadors.

L’administrador de l’empresa, Pablo Martín, ha declarat al diari El Punt Avui que no han rebut “cap reclamació formal dels municipis ni dels treballadors”. També ha afegit que l’oferta d’allotjament de l’empresa és opcional i una ajuda als empleats “per les dificultats de trobar un habitatge en llocs turístics”.

Martín ha referenciat el retard del pagament com algun error per detalls, com per exemple que algun empleat novell no hagi fet arribar el compte de domiciliació. L’administrador també ha acusat el sindicat d’esbombar acusacions i ha explicat que des d’Aunar treballen per aprovar un conveni que reguli les condicions de treball i salaris dels socorristes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’estació d’autobusos de Palamós tindrà 7 andanes i està previst que hi passin 243.000 passatgers a l’any

L’edifici de l’estació serà de planta baixa i acollirà una sala d’espera, zona de vending i taquilles de venda de bitllets.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -