20.7 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

La colla EKSI guanya el Carnaval de Carnavals amb “Akelarre”

La colla Els Trompats amb “Remena Motomami, remena” guanya el premi a millor comparsa inèdita

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La colla EKSI ha guanyat, aquest any 2023, el primer premi de l’apartat de carrosses inèdites del Carroussel Costa Brava i el Trofeu honorífic Carnaval de Carnavals, amb la carrossa titulada “Akelarre”. Enguany, unes 25.000 persones ha estat seguit el Carnaval de Carnavals, la tarda d’aquest diumenge 4 de juny, en una desfilada que s’ha allargat unes quatre hores i que ha estat el punt culminant de les 61es Festes de Primavera de Palafrugell.

Al Carroussel Costa Brava hi han pres part enguany 15 colles locals repartides en els diferents grups. En la categoria de carrosses inèdites, pel que fa als premis, seguidament a la colla EKSI, la classificació ha estat la següent: en segon lloc, la colla Garnatxa amb “Burning Man Garnatxa”; en tercer lloc, la colla Els Incorrectes amb “Synth”; en quart lloc, la colla Confetti amb “L’arbre blanc i el regne de les flors”; en cinquè lloc, la colla Imaginació amb “Carrossaires!!! Carrossaires!!! Va per nosaltres”; en sisè lloc, la colla Tot al 17, amb “No tot és ficció”, en setè lloc, la colla Diversàlia, amb “Fantasia ensucrada”; en vuitè lloc, la colla Imparables, amb “Diwali”;   i finalment en novè lloc, la colla Dàlmates, amb “Abuelito tururú”.

Pel que fa referència a les comparses inèdites el primer premi ha estat per la colla Els Trompats amb “Remena Motomami, remena” ; mentre el segon premi ha estat per la colla The Queens, amb “Lady Moulin Rouge”; i el tercer lloc, per la colla Asociación Latina de Palafrugell amb “Fiesta paraguaya – El Sapukai”.

D’altra banda, entre les quatre comparses no inèdites que han desfilat, s’ha endut el primer premi la colla Els Gínjols d’en Bas (Sant Esteve d’en Bas) amb la comparsa “Re-evolució 2.0”. A l’apartat de carrosses no inèdites, han pres part a la desfilada 5 carrosses, sent la guanyadora la colla Bon rotllo (Riells i Viabrea) amb la carrossa “El jardí de les hespèrides”.

Pels carrers de Palafrugell també han desfilat 8 grups d’animació fora de concurs. En l’apartat d’accèsits de carrosses inèdites, els premis han estat els següents: accèssit carrosses inèdites a la millor coreografia, espectacle i posada en escena a “Akelarre”  –  Colla EKSI; accèssit carrosses inèdites al millor vestuari, maquillatge i caracterització per a “Akelarre”  –  Colla EKSI; accèssit carrosses inèdites a la millor originalitat i representació per a “Synth”  – Colla Els Incorrectes; accèssit carrosses inèdites als millors efectes especials per a “Akelarre”  –  Colla EKSI; accèssit carrosses inèdites a la disbauxa, humor i/o simpatia per a “Burning Man Garnatxa”  –  Colla Garnatxa; i, finalment, l’accèssit carrosses inèdites a lliure elecció del jurat per haver fet d’un tema clàssic, una carrossa elevada a màxima potència per a “Akelarre” – Colla EKSI.

Els accèssits a comparses inèdites al millor vestuari, maquillatge i caracterització; a la millor coreografia, espectacle i posada en escena, i a la disbauxa, humor i/o simpatia, se’ls ha endut “Remena Motomami, remena” de la colla Els Trompats. L’accèssit a comparses inèdites de lliure elecció del jurat ha estat per “Lady Moulin Rouge” de la colla The Queens, per la creativitat en la caracterització i per la performance en l’actuació.

Durant l’acte de lliurament de premis, també s’ha donat a conèixer el guanyador del Concurs de Fotografia “Paco Dalmau”. D’entre totes les fotografies penjades a Instagram relacionades amb les Festes, amb el hashtag #jofestesdeprimavera, la guanyadora ha estar una imatge de Sara Cartier (@sara.cartier.83), que ha rebut com a premi una càmera GoPro.

El punt i final de les Festes de Primavera, el posarà el concert “Gaudint Bastons”, amb la participació de Francesc “Xiqui” Ramon, Jordi Grau, Jordi Rubau i Josep M. Garcis Batlle, i la direcció  musical de Pere Fort. Serà al Teatre Municipal el dilluns 5 de juny a les 6 de la tarda amb un preu de 5 euros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Rosa Regàs, lliure i lectora. Descansa en pau

Em comuniquen la trista notícia que ha mort la Rosa Regàs justament quan surto de la Biblioteca Nacional d'Espanya,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -