10 C
Pals
Dilluns, 24 Febrer 2020

La Comissió Jurídica de la Generalitat declara nul el conveni de la Bisbal amb Sorea

El més llegit

Un detingut per presumpte tràfic de drogues a La Bisbal

Ahir la Policia Local i els Mossos d'Esquadra van escorcollar un bar de la localitat

Presentació del Pla Sectorial d’Enfortiment Comercial Urbà de la Bisbal

Alguns dels assistents a l’acte van mostrar el seu escepticisme respecte a les conclusions del pla encarregat per l’ajuntament a la consultora Procom Retail

Tancats els accessos a la Platja de l’Illa Roja de Begur

Dimecres hi va haver despreniments de roques de grans dimensions

Autobusos del Baix Empordà a Perpinyà per anar a l’acte independentista del 29 de febrer

Sortiran de La Bisbal d'Empordà, Palafrugell , Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí, Palamós i Calonge i Sant Antoni

Ja s’ha talat l’últim retall verd d’Aigua Xelida, segons SOS Palafrugell

SOS Palafrugell ha denunciat en un post d'Instagram que l'últim retall verd que quedava a Aigua Xelida ha estat...
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.

Nou cop jurídic contra l’Ajuntament de la Bisbal. La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat ha declarat la nul·litat del conveni subscrit entre l’ajuntament i Sorea, l’empresa subministradora d’aigua de la ciutat. Aquest compromís havia estat subscrit per l’actual alcalde Lluís Sais durant l’anterior govern i sempre havia estat durament criticat per l’oposició, que havia sostingut la seva il·legalitat.

La regidora de benestar, família i ciutadania de l’Ajuntament de la Bisbal, Maite Bravo, ha anunciat a Ràdio Bisbal que el dictamen afecta la totalitat del conveni, incloses les pròrrogues i les obres.

El consistori haurà d’estudiar, ara, com respon aquest dictamen tenint en compte que l’actual pròrroga es va aprovar en base al conveni declarat nul.

L’origen de la polèmica

El ple de l’Ajuntament de 7 de març de 1980 havia acordat l’adjudicació del contracte d’arrendament del servei d’abastament d’aigua potable a Sorea per un termini de 10 anys, prorrogables per períodes de cinc anys a petició d’una de les parts.

Transcorregut el termini es van anar aprovant successives pròrrogues de cinc anys del contracte fins que el 2010 es va fer per un període de 20 anys, afegint-hi a més la gestió del servei de clavegueram i l’aprovació de la taxa de servei d’aigua potable així com la revisió de la retribució a l’arrendatària.

Des de el mateix moment de la aprovació d’aquest acord de ple, la pròrroga del conveni de l’ajuntament amb Sorea per 20 anys va ser motiu d’agres enfrontaments entre els grups municipals de l’ajuntament i sobretot entre els d’Esquerra Republicana i del PSC.

El 9 de març de 2015, la secretaria de l’Ajuntament de la Bisbal de l’Empordà va emetre un informe que considerava la possible nul·litat de ple dret de les modificacions i pròrrogues efectuades, i en aquesta mateixa data, la interventora també va emetre informe sobre la pròrroga, en què també va concloure la possible nul·litat dels acords adoptats.

Finalment, el ple municipal en la sessió del dia 6 de maig de 2016 va acordar sol·licitar el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i suspendre el termini per resoldre el procediment de revisió, a l’espera del dictamen de l’òrgan consultiu que s’ha pronunciat a favor de la declaració de nul·litat de l’Acord del Ple de la corporació de 28 de juliol de 2009 i del conveni subscrit el 7 de juliol de 2010.

Últimes notícies

L’Ajuntament de Sant Feliu decidirà si aplica una moratòria per fer nous pisos turístics

El ple de Sant Feliu de Guíxols votarà el proper dijous si la moratòria de llicències per als habitatges d'ús turístic tira endavant.

L’ajut de Costes per reparar els danys del Gloria a Calonge, “lluny” de la “inversió necessària”

El consistori calongí va xifrar els desperfectes en 1,5 milions d'euros, i Costes de l'Estat destinarà 250.000 euros pels danys a les comarques gironines

La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca guanyadora de la Gran Rua de Carnaval 2020 a Castell-Platja d’Aro

Competint pel guardó de Carrossa Gran i de millor Disfressa, la colla carnavalesca s'ha emportat els dos amb 500 i 50 punts respectivament per premi

Begur fomenta el control dels gats domèstics amb una nova campanya d’esterilització

L'Ajuntament i l'associació Progat Begur-Esclanyà col·laboren en la protecció, respecte i control d'aquests animals al municipi

Palafrugell recapta 1.600 euros per l’esclerosi múltiple

El concert benèfic dedicat a les persones amb esclerosi múltiple i els seus familiars de Palafrugell, va recaptar més de 1.500 euros per la recerca de la malaltia

Més notícies