10.1 C
Pals
Divendres, 7 agost 2020

Últims programes

La Xalana – 5 agost 2020

Avui a la Xalana han pujat el tiktoker GerryQuerryBerry i en Martí Saguer.

La Xalana – 30 juliol 2020

Aquest dijous a la Xalana han pujat en Martí Saguer i l'Àlex Mata amb els quals hem repassat cançons estiuenques de la dècada dels...

La Comissió Jurídica de la Generalitat declara nul el conveni de la Bisbal amb Sorea

El més llegit

Accés tancat a les cales Ferriola i Pedrosa de Torroella

Des del 15 de juliol, les barques no poden accedir a les cales Ferriola i Pedrosa de Torroella de...

Estabilitzat un incendi amb l’intervenció de 17 dotacions terrestres dels Bombers a Sant Feliu de Guíxols

Els bombers de la Generalitat han estabilitzat un incendi a la zona de Sant Feliu de Guíxols amb la participació de 17 dotacions terrestres i 3 d'aèries

Evacuada en helicòpter una dona a punt d’ofegar-se a la platja Gran de Palamós

El SEM ha activat l’helicòpter medicalitzat aquest dimarts quan a la Platja Gran de Palamós ha aparegut una dona surant a l’aigua, la dona ha entrat en aturada cardíaca fins que els mèdics l’han recuperada

La pròrroga de la concessió de Marina Palamós afebleix la competitivitat

L'Autoritat Catalana de la Competència considera que la pròrroga de la concessió del port esportiu Marina Palamós no ha...
- Publicitat -
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.

Nou cop jurídic contra l’Ajuntament de la Bisbal. La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat ha declarat la nul·litat del conveni subscrit entre l’ajuntament i Sorea, l’empresa subministradora d’aigua de la ciutat. Aquest compromís havia estat subscrit per l’actual alcalde Lluís Sais durant l’anterior govern i sempre havia estat durament criticat per l’oposició, que havia sostingut la seva il·legalitat.

La regidora de benestar, família i ciutadania de l’Ajuntament de la Bisbal, Maite Bravo, ha anunciat a Ràdio Bisbal que el dictamen afecta la totalitat del conveni, incloses les pròrrogues i les obres.

El consistori haurà d’estudiar, ara, com respon aquest dictamen tenint en compte que l’actual pròrroga es va aprovar en base al conveni declarat nul.

L’origen de la polèmica

El ple de l’Ajuntament de 7 de març de 1980 havia acordat l’adjudicació del contracte d’arrendament del servei d’abastament d’aigua potable a Sorea per un termini de 10 anys, prorrogables per períodes de cinc anys a petició d’una de les parts.

Transcorregut el termini es van anar aprovant successives pròrrogues de cinc anys del contracte fins que el 2010 es va fer per un període de 20 anys, afegint-hi a més la gestió del servei de clavegueram i l’aprovació de la taxa de servei d’aigua potable així com la revisió de la retribució a l’arrendatària.

Des de el mateix moment de la aprovació d’aquest acord de ple, la pròrroga del conveni de l’ajuntament amb Sorea per 20 anys va ser motiu d’agres enfrontaments entre els grups municipals de l’ajuntament i sobretot entre els d’Esquerra Republicana i del PSC.

El 9 de març de 2015, la secretaria de l’Ajuntament de la Bisbal de l’Empordà va emetre un informe que considerava la possible nul·litat de ple dret de les modificacions i pròrrogues efectuades, i en aquesta mateixa data, la interventora també va emetre informe sobre la pròrroga, en què també va concloure la possible nul·litat dels acords adoptats.

Finalment, el ple municipal en la sessió del dia 6 de maig de 2016 va acordar sol·licitar el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i suspendre el termini per resoldre el procediment de revisió, a l’espera del dictamen de l’òrgan consultiu que s’ha pronunciat a favor de la declaració de nul·litat de l’Acord del Ple de la corporació de 28 de juliol de 2009 i del conveni subscrit el 7 de juliol de 2010.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Sancionades 79 persones en dues nits per fer botellons a les platges de Palafrugell

La majoria de multes, en total 57 són per "consum de begudes alcohòliques a la via pública", però també s'han aixecat fins a 14 sancions per "no dur mascareta"

Bon Iver compta amb les veus de Bruce Springsteen i Jenny Lewis en el senzill ‘AUATC’

Bon Iver publica un segon senzill solidari per ajudar a afrontar la crisi de la covid-19 i els seus guanys que seran donades a Direct Relief, organització humanitària que “treballa per protegir tant a treballadors com a pacients”. El primer rebia el nom de ‘PDLIF’, sigles de “please don’t live in fear”, i el segon…

Miley Cyrus torna amb ‘Midnight Sky’

Miley Cyrus ha anunciat a través de les seves xarxes socials que aviat estrenarà “Midnight Sky”, el seu proper senzill. No ha confirmat la data d’estrena, però s’espera que surti aquest divendres com a molt tard, ja que ha compartit diversos avançaments del tema mitjançant la nova eina d’Instagram Reels. Pel que hem pogut sentir,…

Temps plenament estiuenc amb domini del sol

Dijous ben assolellat amb pujada de la temperatura màxima fins els 32ºC. L'ambient estiuenc es manté com a mínim fins el cap de setmana amb temperatura més alta pel cap de setmana.

La Xalana – 5 agost 2020

Avui a la Xalana han pujat el tiktoker GerryQuerryBerry i en Martí Saguer.

Altres notícies