25 C
Pals
Divendres, Setembre 20, 2019
  • Notícies

La Comissió Jurídica de la Generalitat declara nul el conveni de la Bisbal amb Sorea

El més llegit

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

Estudiants d’ESO de Sant Feliu inicien una campanya de plantar arbres

Vendran bosses de cotó reciclat per recaptar diners

Turisme, allò que fan els altres.

Un estiu més hem llegit i escoltat com desenfeinats experts en no res, doctorats en la teoria de la conspiració, han pontificat sobre la malignitat de l’activitat turística a la Costa Brava.

Presentació de “Parant Taula” al Terracotta Museu de la Bisbal

La iniciativa uneix 20 ceramistes de la Bisbal amb els restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet i és un interessant maridatge entre la ceràmica de la Bisbal i la cuina del Baix Empordà

Ràdio Capital comença temporada amb moltes novetats

Amb el final de l'estiu Ràdio Capital presenta una nova temporada amb força novetats a la seva graella radiofònica i als canals digitals de l'emissora. A partir del dilluns 23 a les vuit del matí, torna el Supermatí. L'informatiu radiofònic de referència a la comarca incorpora noves seccions que se sumen als espais dedicats al medi ambient, la literatura, la tecnologia, les sèries i la ciència. I com cada dia, Dani Cortés i Gerard Escaich alternaran la conducció de l'informatiu, elaborat des de la redacció de l'emissora, amb Manel Magrinyà, Maria Monteis, Alba Legide, Eugenia Güell, Pedro Ruiz, Pau Punseti i Judith Saez.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.

Nou cop jurídic contra l’Ajuntament de la Bisbal. La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat ha declarat la nul·litat del conveni subscrit entre l’ajuntament i Sorea, l’empresa subministradora d’aigua de la ciutat. Aquest compromís havia estat subscrit per l’actual alcalde Lluís Sais durant l’anterior govern i sempre havia estat durament criticat per l’oposició, que havia sostingut la seva il·legalitat.

La regidora de benestar, família i ciutadania de l’Ajuntament de la Bisbal, Maite Bravo, ha anunciat a Ràdio Bisbal que el dictamen afecta la totalitat del conveni, incloses les pròrrogues i les obres.

El consistori haurà d’estudiar, ara, com respon aquest dictamen tenint en compte que l’actual pròrroga es va aprovar en base al conveni declarat nul.

L’origen de la polèmica

El ple de l’Ajuntament de 7 de març de 1980 havia acordat l’adjudicació del contracte d’arrendament del servei d’abastament d’aigua potable a Sorea per un termini de 10 anys, prorrogables per períodes de cinc anys a petició d’una de les parts.

Transcorregut el termini es van anar aprovant successives pròrrogues de cinc anys del contracte fins que el 2010 es va fer per un període de 20 anys, afegint-hi a més la gestió del servei de clavegueram i l’aprovació de la taxa de servei d’aigua potable així com la revisió de la retribució a l’arrendatària.

Des de el mateix moment de la aprovació d’aquest acord de ple, la pròrroga del conveni de l’ajuntament amb Sorea per 20 anys va ser motiu d’agres enfrontaments entre els grups municipals de l’ajuntament i sobretot entre els d’Esquerra Republicana i del PSC.

El 9 de març de 2015, la secretaria de l’Ajuntament de la Bisbal de l’Empordà va emetre un informe que considerava la possible nul·litat de ple dret de les modificacions i pròrrogues efectuades, i en aquesta mateixa data, la interventora també va emetre informe sobre la pròrroga, en què també va concloure la possible nul·litat dels acords adoptats.

Finalment, el ple municipal en la sessió del dia 6 de maig de 2016 va acordar sol·licitar el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i suspendre el termini per resoldre el procediment de revisió, a l’espera del dictamen de l’òrgan consultiu que s’ha pronunciat a favor de la declaració de nul·litat de l’Acord del Ple de la corporació de 28 de juliol de 2009 i del conveni subscrit el 7 de juliol de 2010.

Últimes notícies

RTVE escollirà internament el representant d’Eurovisió 2020

Després de 4 anys seguits en què el públic i un jurat professional escollia el representant d’Eurovisió (Objetivo Eurovisión el 2016 i 2017 i Operación triunfo el 2018 i 2019), aquest any RTVE ha decidit que l’artista que representi a Espanya al festival del 2020 el 16 de maig sigui conegut i escollit de manera interna…

El Mercury Prize 2019 és per Dave amb “Psychodrama”

Aquesta nit s’ha donat a conèixer el guanyador del guardó més important que es dóna al Regne Unit, el Mercury Prize, que distingeix el millor disc de l’any i que enguany ha anat a parar a les mans de Dave amb “Psychodrama“, que des de feia dies es comentava que estava molt ben situat a…

Novetats de la setmana: blink-182, Keane, Liam Gallagher, M83

Des d’aquest mateix divendres ja podem escoltar com sonen els nous treballs de blink-182, dels Keane, Liam Gallagher, M83, Tove Lo o Zac Brown Band. Pel que fa a les novetats musicals en tenim de Maroon 5, The Script, Alicia Keys, Bebe Rexha, Céline Dion, Hailee Steinfeld, Lauv, Mariah Carey, Stereophonics, Tiësto amb Mabel o…

Green Day presenten el vídeo de ‘Father of all…’

Aquest divendres s’han posat a la venda les entrades per veure els Green Day amb Weezer i Fall Out Boy en la seva gira europea que no passa pel nostre país, però també ha estat el dia que el grup ha presentat el videoclip del seu nou senzill ‘Father of all…‘, el tema que dóna…

Maroon 5 comparteix el seu nou senzill ‘Memories’

Maroon 5 han estrenat aquest divendres un nou tema anomenat ‘Memories’, que arriba dos anys després del seu últim disc “Red Pill Blues”. De moment no se sap si la cançó formarà part d’un nou treball. L’únic que sabem dels plans de futur del grup són els dos concerts que oferiran els dies 30 i…

Més notícies